Вести

Одржана 49. седница Градског већа у Зајечару

Одржана 49. седница Градског већа у Зајечару

Данас је у сали Скупштине града Зајечара одржана 49. седница Градског већа.

Седницом је председавао председник Градског већа и градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Градски већници су усвојили Нацрт Одлуке о другој измени и допуни буџета града Зајечара за 2022. годину, са изменом Кадровског плана за 2022. годину.

-Потребно је увећање буџета за 23 милиона 58 хиљада динара, због учешћа града у пројектима, Школе за основно и средње образовање „Јелена Мајсторовић“ -за енергетску санацију, као и за реновирање и дигитализацију вртића „Ђурђевак“, рекла је начелница Одељења за финансије Валентина Ђуричић.

Такође, усвојен је и Нацрт Одлуке о условима заштите, начину подизања, одржавања и обнове нарушених јавних зелених површина као и Нацрт Одлуке о усвајању предлога пројекта јавно-приватног партнерства без елемената концесије за поверавање комуналне делатности производње топлотне енергије на територији града Зајечара.

Зелено светло је дато и на Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о комуналном реду на територији града Зајечара, на Нацрт Одлуке о допуни Одлуке о субвенционисању градског и приградског линијског превоза путника на територији града Зајечара, на Нацрт Одлуке о канализацији, као и на Нацрт Одлуке о изменама Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара.

На 49.седници Градског већа усвојен је и Нацрт Решења о давању сагласности на Статут Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ Зајечар, Нацрт Решења о усвајању Извештаја о раду и пословању са извештајем о извршеној ревизији финансијских извештаја Јавног комуналног предузећа „Паркирање, пројектовање и надзор“ Зајечар за 2021. годину, Нацрт Решења о давању сагласности на Одлуку о покрићу губитка по годишњем извештају за 2021. годину Јавног комуналног предузећа „Паркирање, пројектовање и надзор“ Зајечар, Нацрт Решења о усвајању извештаја о пословању Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар“ Зајечар за период 01.01.2021.-31.12.2021. године и коригованих финансијских извештаја Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар“ Зајечар за 2021. годину, Нацрт Решења о давању сагласности на Одлуку о расподели добити Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар“ Зајечар за 2021. годину и Нацрт Решења о давању сагласности на прву измену Програма пословања Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар“ Зајечар за 2022. годину.

Градски већници су усвојили и Нацрт Решења о усвајању Годишњег извештаја о пословању за 2021. годину, Јавног комуналног предузећа „Водовод“ Зајечар, Решења о усвајању Годишњег финансијског извештаја са мишљењем овлашћеног ревизора на финансијски извештај за 2021. годину, Јавног комуналног предузећа „Водовод“ Зајечар, Решења о давању сагласности на Одлуку о начину покрића губитка Јавног комуналног предузећа „Водовод“ Зајечар за 2021. годину.

Усвојени су и нацрти решења о усвајању извештаја о пословању Јавног комунално -стамбеног предузећа „ Зајечар“ Зајечар за 2021. годину, Решења о усвајању редовног годишњег финансијског извештаја Јавног комунално -стамбеног предузећа „ Зајечар“ Зајечар за 2021. годину, Решења о давању сагласности на Одлуку о начину покрића губитка Јавног комунално -стамбеног предузећа „Зајечар“ за 2021.годину, Решења о давању сагласности Јавном комунално -стамбеном предузећу „ Зајечар“ у Зајечару на ценовник услуга редовног извожења смећа у Зајечару, Решења о давању сагласности Јавном комунално -стамбеном предузећу „ Зајечар“ Зајечар на ценовник ванредних комуналних услуга са ценом извожења смећа са територија села у којима је установљен организован систем извожења смећа, Решења о давању сагласности Јавном комунално -стамбеном предузећу „ Зајечар“ у Зајечару на цену топлотне енергије, Нацрт Одлуке о условима и начину снабдевања топлотном енергијом, Нацрт Правилника о условима за подношење и решавање захтева крајњег купца за привремено искључење са система грејања, као и Нацрт Решења о давању сагласности на Захтев за умањење прописане температуре у грејаном простору корисника за један степен у грејној сезони 2022/2023.године Јавног комунално -стамбеног предузећа „Зајечар“.

Зелено светло је дато и на Нацрт Одлуке о обављању делатности обезбеђивања јавног осветљења, на Нацрт Решења о давању сагласности на прву измену Програма пословања Јавног комуналног предузећа „Тимок - одржавање“ Зајечар за 2022. годину, на Нацрт Решења о усвајању Извештаја о ревизији Финансијских извештаја за период 01.01.2021. године до 31.12.2021. године Јавног предузећа „Дирекција за изградњу“ Зајечар – у ликвидацији, на Нацрт Решења о престанку функције и именовању директора Установе Народно позориште Тимочке Крајине -Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару, на Нацрт Решења о именовању директора Јавног комуналног предузећа „Водовод“ Зајечар, као и на Предлог Програма рада Савета за безбедност саобраћаја града Зајечара за 2022. годину.

Градски већници су усвојили и Предлог Закључка о покретању поступка прибављања градског грађевинског земљишта на кп.бр. 5834/61 КО Зајечар, у Зајечару, у ул. Ђуре Ђаковића, у јавну својину града Зајечара, путем размене непосредном погодбом, као и Предлог Решења о образовању Комисије за спровођење поступка прибављања непокретности у јавну својину града Зајечара, путем размене непосредном погодбом.

На дневном реду седници нашао се и Предлог Предлога Решења о измени Решења о одређивању јавних паркиралишта у граду Зајечару, Предлог Решења о одобравању средстава из Годишњег програма организација у области спорта којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у 2022. години и Предлог Решења о давању сагласности на измену програма у сегменту Спортско-рекреативне манифестације, Спортско лето за потребе одржавања 3x3 турнира у баскету у Зајечару, који ће Спортски савез Града Зајечара организовати у сарадњи са Националним спортским савезом.

На данашњој седници усвојена је и Наредба о мерама смањења потрошње електричне и топлотне енергије у Градској управи Града Зајечара, Јавним предузећима и установама чији је оснивач Град Зајечар, и основним и средњим школама.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 27
    јун
    ПРОЈЕКАТ „МАГИЈА ИСТОЧНЕ СРБИЈЕ“: Градоначелнику Зајечара уручен сертификат

    Данас је у Београду градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу свечано уручен сертификат о подршци интегралном пројекту, одабраном кроз Јавни позив за спровођење интегралних пројеката проистеклих из 12 територијалних стратегија.

    Више
  • 26
    јун
    Одржана 23. седница Скупштине града Зајечара

    Одржана је 23. седница Скупштине града Зајечара, а међу усвојеним одлукама је и друга измена и допуна буџета града Зајечара за 2024. годину, којом се буџет увећава за 72 милиона и 33 хиљаде динара, те сада износи 2 милијарде 381 милион 463 хиљаде динара.

    Више
  • 19
    јун
    Одржана 127. седница Градског већа у Зајечару

    Градски већници су усвојили Нацрт Одлуке о другој измени и допуни буџета града Зајечара за 2024. годину, са изменом Кадровског плана за 2024. годину, Нацрт Одлуке о усвајању Стратегије развоја урбаног подручја града Зајечара и општина Књажевац, Сокобања и Бољевац,

    Више
  • 08
    јун
    Делегација града Зајечара одала почаст жртвама логора у Тржичу

    Данас је, у месту Љубељ (концентрациони парк), делегација Зајечара, на позив руководства братског града Тржича, поводом 79. годишњице ослобођења овог логора (који је био јужни део у саставу злогласног конц. логора Матхаузен) положила венац на споменик “Оптужујем” посвећен жртвама овог логора.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.