Вести

Одржана 12. Тиквијада у Николичеву

Одржана 12. Тиквијада у Николичеву

У Николичеву је јуче одржана традиционална манифестација, 12. по реду „Тиквијада“. У богатом културно-уметничком програму, одржаном током вечери у препуној сали Дома културе, наступило је шест КУД-ова: из Халова, Градскова, Гамзиграда, Рготине, Вражогрнца и Дубочана. Манифестацију, која је наишла на изванредан пријем код мештана Николичева, отворила је градска већница за културу Елена Матковић.

Током дана, у домаћинству Данице и Сергија Кржановића, који су оснивачи ове манифестације, приређена је изложба тикви и производа од овог поврћа, које може бити храна , лек, украс али и посуда. Изложбу тикви је отворила Биљана Глишић, помоћник директора Установе Народно позориште Тимочке крајине-Центра за кутуру “Зоран Радмиловић”, а Изложбу етно – збирки, у кући Кржановића, отворила је Сузана Антић, етнолог Народног музеја Зајечар.

Организатор “Тиквијаде” је Установа Народно позориште Тимочке Крајине-Центар за културу “Зоран Радмиловић” у сарадњи са породицом Кржановић и Месном заједицом Никличево, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.