Вести

Сутра у Зајечару  32.Крос РТС-а: На програму 27 трка

Сутра у Зајечару 32.Крос РТС-а: На програму 27 трка

Град Зајечар домаћин је овогодишње треће трке Крос серије РТС-а. На Вашаришту, на простору подно Краљевице сутра, 8.октобра Крос РТС-а отвориће предшколци, у 9 сати и 45 минута, трчећи стазом дугом 200 метара.

Помоћник градоначелника Зајечара Милан Станковић рекао је да је овај догађај од изузетног значаја за град Зајечар.

-Већ 15 година град Зајечар учествује у Крос серији РТС-а, а осам пута смо били најбољи организатори истог. Атлетика је краљица спорта и база свих осталих спортова, па је јасно да због тога наш град пуно полаже и даје на значају овом спортском спектаклу, истакао је Станковић и пожелео срећу свима који учествују.

Стеван Ковачевић, оснивач и творац Кроса РТС-а је истакао да је сигуран да ће град Зајечар бити добар домаћин.

-Верујем да ће и ове године овај град конкурисати за ласкаво признање најбољег организатора Крос серије. Сутра ће на програму бити 27 трка, а у главним тркама сениора и сениорки пријављени су сви наши најбољи тркачи на средњим и дугим стазама, али и гости из Румуније и Републике Српске. Такмичење ће се одржати на новој стази спортског комплекса на Краљевици, тамо смо дебитовали прошле године, у подножју новог велелепног фудбалског стадиона, са којим ће се град Зајечар итекако поносити, рекао је Ковачевић и додао:

-Атлетски клуб „Младост“ из Зајечара данас има такмичаре са којима се поноси цела земља, и репрезентативце и учеснике Балканског шампионата.

Генерални секретар Спортског савеза града Зајечара Игор Божиновић се овом приликом захвалио свим јавним предузећима која су пружила подршку у техничкој организацији Кроса.

Пионири и омладинци освајају бодове у три најбоље трке и рангирају се у звање најбољи такмичар Кроса РТС-а, док ће сениор и сениорка који победе на свих пет такмичења из Крос серије, понети прелазни трофеј –Гран При Радио Београда, а биће награђени и Златним знамењем Кроса РТС-а.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.