Вести

Богојављење у Зајечару: Немања Трифуновић победник пливања за Часни крст

Богојављење у Зајечару: Немања Трифуновић победник пливања за Часни крст

На Црном Тимоку у Зајечару одржано је традиционално 10. пливање за Часни крст на велики хришћански празник Богојављење. Победник у пливању за Часни крст у Зајечару је припадник Ватрогасно-спасилачке јединице Зајечар Немања Трифуновић.

Традиционално пливање на Поповој плажи у Зајечару одржано је уз благослов Епископа тимочког господина Илариона, а учествовао је 21 такмичар, међу којима су и две девојке Миљана Џудовић и Наташа Василијевић.

Победнику је припао победнички витешки плашт, трофејни крст, као и златник који је уручио градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Пре почетка пливања протојереј Зоран Голубовић благословио је све пливаче, док је градоначелник Зајечара Бошко Ничић традиционално пустио белог голуба.

Пливању је претходила велика Свечана литија од Саборне цркве Рођења Пресвете Богородице кроз центар Зајечара, до Попове плаже.Пре литије у Саборној цркви у Зајечару одржана је литургија Светог Јована Златоустог, а након тога у порти храма одржано је велико водоосвећење.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.