Вести

У Зајечару одржана 14. седница Скупштине града

У Зајечару одржана 14. седница Скупштине града

У великој сали Градске управе данас је одржана 14. седница Скупштине града Зајечара.

Одборници Скупштине града Зајечара дали су зелено светло на Предлог Одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије Завршног рачуна буџета града Зајечара за 2022. годину, на Предлог Одлуке о отпису потраживања града Зајечара према предузећу Акционарско друштво „Икарбус“ фабрика аутобуса и специјалних возила Београд, на Предлог Одлуке о покретању поступка поверавања обављања комуналне делатности линијског градског и приградског превоза путника на територији града Зајечара, као и на Предлог Решења о именовању Стручног тима за давање концесије за линијски превоз путника у градском и приградском саобраћају на територији града Зајечара.

Одборницима се обратио градоначелник Зајечара Бошко Ничић који је овом приликом истакао да ће се град Зајечар трудити да побољша квалитет превоза.

-Трудићемо се да пооштримо максимално критеријуме, услове, да побољшамо квалитет превоза, да осавременимо услуге, да омогућимо и кроз сам тендер праћење аутобуса, праћење продаје карата, рекао је Ничић.

Усвојен је и Предлог Решења о измени Решења о преносу права коришћења средстава у јавној својини од ЈП „Дирекција за изградњу“ Зајечар на Град Зајечар, Предлог Одлуке о одређивању надлежног органа за спровођење поступка давања пољопривредног земљишта у државној својини на коришћење у непољопривредне сврхе, Предлог Програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту и унапређивање животне средине града Зајечара за 2023. годину, Предлог Решења о усвајању Програма праћења квалитета површинских вода на територији града Зајечара за 2023. годину и Предлог Решења о усвајању Програма праћења нивоа комуналне буке на територији града Зајечара за 2023. годину.

Одборници су изгласали и Предлог Решења о давању сагласности на Статут Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару, Предлог Решења о давању сагласности на План рада за 2023. годину Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару као и Финансијски план за 2023. годину Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару.

На 14.седници Скупштине града изгласан је и Предлог Решења о усвајању Извештаја о пословању Туристичке организације града Зајечара од 01. јануара до 31. децембра 2022. године, Предлог Решења о давању сагласности на Годишњи програм рада за 2023. годину Туристичке организације града Зајечара, Предлог Решења о усвајању Финансијског извештаја Туристичке организације града Зајечара за 2022. годину, Предлог Решења о давању сагласности на Финансијски план Туристичке организације града Зајечара за 2023. годину, као и Предлог Решења о престанку мандата и именовању председника и чланова Управног и Надзорног одбора Туристичке организације града Зајечара.

На седници локалног парламента позитивно је изгласан и Предлог Решења о давању сагласности на Статут Народног музеја “Зајечар“ у Зајечару, Предлог Решења о усвајању Извештаја о раду Народног музеја “Зајечар“ за 2022. годину, Предлог Решења о давању сагласности на План рада Народног музеја “Зајечар“ за 2023. годину. Одборници су изгласали и Предлог Решења о давању сагласности на Програм рада Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ Зајечар за 2023. годину, Предлог Решења о давању сагласности на Финансијски план за 2023. годину Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ Зајечар и Предлог Решења о престанку мандата и именовању председника и чланова Управног и Надзорног одбора Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ у Зајечару.

На дневном реду се нашао и Предлог Одлуке о приоритетним областима од јавног интереса града Зајечара за 2023. и 2024. годину у којима ће се подстицати пројекти од јавног интереса које реализују удружења, који је такође усвојен, као и следећи предлози решења: Предлог Решења о давању сагласности на Одлуку о тражењу претходне сагласности Скупштине града Зајечара за расписивање јавног конкурса за именовање директора Историјског архива „Тимочка Крајина“ Зајечар, Предлог Решења о именовању главног урбанисте Града Зајечара, Предлог Решења о образовању Комисије за планове града Зајечара, Предлог Решења о изменама Решења о образовању Другостепене комисије за спровођење избора за чланове Савета месних заједница, Предлог Решења о именовању председника и чланова Надзорног одбора Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар“ Зајечар, Предлог Решења о именовању председника и чланова Надзорног одбора Јавног комунално -стамбеног предузећа “Зајечар“ Зајечар, Предлог Решења о престанку мандата и именовању председника и чланова Управног и Надзорног одбора Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Зајечару, Предлог Решења о разрешењу и именовању члана Управног одбора предшколске установе „Ђулићи“ у Зајечару, Предлог Закључка о давању позитивног мишљења, Предлог Решења о престанку мандата и именовању председника и чланова Управног и надзорног одбора Апотекарске установе „Зајечар“ у Зајечару, а усвојен је и Предлог Одлуке о утврђивању времена и узрока смрти лица умрлих изван здравствене установе и издавање потврде о смрти на територији града Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.