Вести

У Зајечару одржана трибина

У Зајечару одржана трибина "Безбедност деце на интeрнету"

Центар за социјални рад Зајечар у сарадњи са локалном самоуправом био је домаћин трибине "Безбедност деце на интeрнету".

Игор Јурић испред Центра за несталу и злостављану децу у великој сали Градске управе у Зајечару, одржао је трибину за зајечарске основце и средњошколце, којој су присуствовали и представници зајечарских школа, као и радници Центра за социјални рад.

Ненад Динуловић директор Центра за социјални рад у Зајечару истакао је значај оваквих трибина за једну заједницу, али и за друштво у целини.

-Захваљујем се градоначелнику на подршци, као и на томе да је наша локална самоуправа препознала значај ове теме. Драго нам је да смо домаћини овом скупу и сигуран сам да ћете чути доста корисних информација, и веома је важно да сви заједно допринесемо стварању амбијента у коме ћемо отворено да разговарамо о безбедности деце, вршњачком насиљу и опасностима које вребају на интернету, истакао је директор Центра за социјални рад у Зајечару.

Присутне је поздравила и већница за социјална питања Ивана Ћебић.

-Деца често не препознају да су жртве злостављања на интернету, истакао је у Зајечару Игор Јурић из Центра за несталу и злостављану децу и додао:

-Едукативним радом, превенцијом али и препорукама родитељима, могуће је информисати децу о могућим предаторима на интернету. Родитељи би требало свакодневно проводе одређено време са децом разговарајући и тиме их упознати о могућим ризицима, али им и доказати да су уз њих, поручио је Јурић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.