Вести

Одржана 73. седница Градског већа у Зајечару

Одржана 73. седница Градског већа у Зајечару

У великој сали Скупштине града Зајечара данас је одржана 73. седница Градског већа, којом је председавао заменик градоначелника Владимир Виденовић.

Градски већници су усвојили Нацрт Одлуке о првој измени и допуни Одлуке о буџету града Зајечара за 2023. годину, Нацрт Одлуке о избору приватног партнера и додели Уговора о јавно-приватном партнерству за уговорну испоруку и производњу топлотне енергије уз обавезну инвестицију у систем за производњу топлотне енергије ЈКСП Зајечар, Нацрт Одлуке о усвајању Регионалног плана управљања отпадом за градове Зајечар и Бор и општине Бољевац, Кладово, Мајданпек, Неготин и Књажевац, Нацрт Одлуке о давању сагласности Апотекарској установи „Зајечар“, Нацрт Одлуке о одређивању комуналне делатности, Нацрт Одлуке о измени и допуни Одлуке о снабдевању водом за пиће на територији града Зајечара, Нацрт Решења о давању сагласности на Одлуку о измени програма пословања Јавног комуналног предузећа „Водовод“ Зајечар за 2023. годину, као и Нацрт Решења о давању сагласности Јавном комуналном предузећу „Водовод“ Зајечар на Одлуку о усвајању Елабората о корекцији цене воде за пиће и одвођење отпадних вода и Елабората о цени техничке воде – погодне за пиће у сврху наводњавања.

Зелено светло је дато и на Нацрт Решења о усвајању Годишњег Извештаја о раду Јавног комуналног предузећа „Тимок -одржавање“ Зајечар за 2022. годину, на Нацрт Решења о усвајању Финансијског извештаја за 2022. годину Јавног комуналног предузећа „Тимок -одржавање“ Зајечар, на Нацрт Решења о давању сагласности на Одлуку о расподели добити Јавног комуналног предузећа „Тимок -одржавање“ Зајечар за 2022. годину, на Нацрт Решења о усвајању Годишњег извештаја о раду Центра за социјални рад „Зајечар“ у Зајечару за 2022. годину, на Нацрт Решења о давању сагласности на План и Програм рада за 2023. годину Центра за социјални рад „Зајечар“ у Зајечару, на Нацрт Решења о давању сагласности на Финансијски план за 2023. годину Центра за социјални рад „Зајечар“ у Зајечару, на Нацрт Решења о усвајању Извештаја о раду за 2022. годину Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару, на Нацрт Решења о усвајању Финансијског извештаја за 2022. годину Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару, на Нацрт Решења о усвајању Финансијског извештаја за 2022. годину Народног Музеја „Зајечар“, на Нацрт Решења о давању сагласности на Финансијски план за 2023. годину Народног Музеја „Зајечар“, као и на Нацрт Решења о давању сагласности на Финансијски план Предшколске установе „Ђулићи“ Зајечар за 2023. годину.

На седници Градског већа усвојен је и Нацрт Решења о престанку функције и именовању директора Историјског архива „Тимочка Крајина“ Зајечар у Зајечару, Нацрта Решења о разрешењу и именовању председника и чланова Надзорног одбора Народног музеја “Зајечар“ у Зајечару, Нацрт Решења о разрешењу и именовању чланова Школског одбора Основне школе „Вук Караџић“ у Великом Извору, Нацрт Решења о разрешењу и именовању члана Школског одбора Основне школе „Хајдук Вељко“ у Зајечару, Предлог Одлуке о одређивању субјеката од посебног значаја за заштиту и спасавање на територији града Зајечара, Предлог Закључка о покретању поступка отуђења непокретности - кп.бр. 5866/1, кп.бр. 5866/2, кп.бр.5866/3, кп.бр.5866/4 и кп.бр.5866/5 свих у КО Зајечар, из јавне својине града Зајечара, прикупљањем понуда, Предлог Решења о образовању Комисије за спровођење поступка отуђења непокретности - кп.бр. 5866/1, кп.бр. 5866/2, кп.бр.5866/3, кп.бр.5866/4 и кп.бр.5866/5 свих у КО Зајечар, из јавне својине града Зајечара, прикупљањем понуда и Предлог Јавног конкурса за доделу средстава из буџета града Зајечара за подстицање пројеката или недостајућег дела средстава за финансирање пројеката од јавног интереса које реализују удружења за 2023. годину.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.