Вести

БОГАТ УСКРШЊИ ПРОГРАМ У ЗАЈЕЧАРУ: У „УЛИЦИ ВАСКРШЊЕ РАДОСТИ” ВЕЛИКИ БРОЈ ПОСЕТИЛАЦА Тимочка

БОГАТ УСКРШЊИ ПРОГРАМ У ЗАЈЕЧАРУ: У „УЛИЦИ ВАСКРШЊЕ РАДОСТИ” ВЕЛИКИ БРОЈ ПОСЕТИЛАЦА

У склопу обележавања најрадоснијег хришћанског празника – Васкрсења Христовог, у Зајечару је организована манифестација „Улица Васкршње радости”.

У оквиру манифестације, током преподнева у порти Саборног храма Рођења Пресвете Богородице, организована је 10. по реду „Туцијада” за најмлађе, у којој је учествовало више десетина девојчица и дечака. Најуспешнији је био Жељко Милетић из ОШ „Хајдук Вељко”, чије је ускршње јаје до краја остало неоштећено, он је у финалу победио Катарину Ранђеловић која је освојила друго место. Трећи је био Михајло Банковић, а четврти Деспот Лакићевић.

Овом приликом били су постављени и штандови са разноврсним ђаконијама и производима домаће радиности.„Улица Васкршње радости” организована је други пут у Зајечару и бележи све већи број посетилаца и излагача из целе Србије. Локална самоуправа даривала је хиљаду васкршњих јаја посетиоцима, као и декоративне балоне.

„Ово је прилика да покажемо да је град Зајечар отворен за све оне који први пут долазе овде, а има преко 90 излагача који су нам донели богату понуду својих уникатних производа, почев од правих васкршњих ремек дела, преко торти и колача, вина, ликера, ракије, меда, сухомеснатих производа и сирева. Ове укусе употпунили смо влашким плашинтама. С обзиром да су нам деца приоритет, на овој манифестацији могли су да се друже са маскотама из различитих цртаних филмова. Манифестације су права прилика да у време празника дођу и посетиоци из других градова, па и из суседних земаља и ово је права прилика да град Зајечар покаже шта има”, истакла је Драгана Гогић Рајковић, в.д. директора Туристичке организације града Зајечара.

Посетиоцима су се обратили градоначелник Зајечара Бошко Ничић и његово преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион.

„Драго ми је што ово постаје традиција и што има пуно људи. Великом броју људи вратила се вера у Васкрсење и у моћ и снагу нашег Исуса Христа. Вером, надом, љубављу и помирењем свих нас обележавамо овај дан, а ово је и дан када треба да праштамо. Посебно ме радује што има пуно деце”, поручио је Ничић.

„Христово васкрсење је васкрсење ради нас. Васкрсење Христово је дар љубави Божје свакоме човеку, без обзира да ли он верује у Бога или не верује. Боље је да верује, јер ће у оквиру вере и човек доживети своје васкрсење”, нагласио је владика Иларион.

Приређен је и богат културно-уметнички програм. Наступили су: Хор Саборног Храма Рођења Пресвете Богородице, Градски фолклорни ансамбл „Зо-Ра”, Дечији хор Саборног Храма Рођења Пресвете Богородице, КУД „Зоран Гајић” из Рготине, Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац”, КУД „Слога” из Вражогрнца и КУД „Пензионер”. Приређен је и наступ малишана Предшколске установе за децу „Ђулићи”.

Организатори су: Епархија тимочка, Град Зајечар, Туристичка организација града Зајечара, Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић”, као и ЈКП „Тимок – одржавање”.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.