Вести

Завршен програм „Мала школа омладинске политике”

Завршен програм „Мала школа омладинске политике”

Град Зајечар успешно је реализовао програм „Мала школа омладинске политике”, кроз који су млади стекли основна знања о омладинској политици, њеним елементима, субјектима, добром управљању, значају активизма и волонтеризма, као и о томе шта је заговарање и лобирање. Програм је настао у циљу већег укључивања младих у процесе доношења одлука.

Осам младих Зајечараца је задовољно обуком, добили су нова знања, која ће како кажу преносити даље.

Миа Вукић Витомировић, координаторка Канцеларије за младе у Зајечару је рекла да је циљ програма да се подстакну млади људи да учествују у доношењу одлука, да знају да се њихов глас у заједници вреднује и да морају да га искажу.

Младим амбасадорима и амбасадоркама омладинске политике обратио се помоћник градоначелника Зајечара за спорт и омладину Милан Станковић.

-Пројекат који је трајао три месеца је од великог значаја, јер сте научили како функционише локална самоуправа. Ви сте прави пример сарадње Града и младих. Надам се да сте кроз ове обуке научили нешто што нисте знали и да су сада вама многе ствари приближене. Локална самоуправа је сложени контекст различитих стратегија деловања и надам се да ће овај пројекат и сви будући постати добра пракса. Све оно што сте научили покушајте да пренесете вашим пријатељима и да у наредном периоду да вас буде што више. Желим да вам честитам свима вама који сте постали амбасадори омладинске политике и да вам пожелим срећу у даљем раду, рекао је Станковић.

Пројекат је настао у оквиру програма обуке за омладинске лидере/ке који спроводи Национална асоцијација практичара/ки омладинског рада – НАПОР у оквиру пројекта Немачке развојне сарадње „Перспективе за младе у руралним срединама у Србији” који спроводи ГИЗ у партнерству са Министарством туризма и омладине Републике Србије.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.