Вести

ПОТПИСАН УГОВОР СА КОМЕСЕРИЈАТОМ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ: Наставак решавања проблема избеглица и интерно расељених лица

ПОТПИСАН УГОВОР СА КОМЕСЕРИЈАТОМ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ: Наставак решавања проблема избеглица и интерно расељених лица

Комесарка за избеглице и миграције Републике Србије Наташа Станисављевић потписала је данас у Палати Србије 111 уговора за стамбено збрињавање избеглица и интерно расељених лица, са представницима јединица локалне самоуправе. У име града Зајечара уговор је потписао заменик градоначелника Владимир Виденовић.

У питању су локалне самоуправе које су изразиле жељу и издвојиле сопствена средства да наставе са решавањем проблема избеглица и интерно расељених лица, које немају решено стамбено питање, а живе на њиховој територији.

Јединицама локалне самоуправе укупно је додељено око 180 милиона динара за побољшање услова становања интерно расељених лица, док је преко 200 милиона динара додељено јединицама локалне самоуправе као помоћ при решавању стамбених потреба избеглица које живе на њиховој територији, и то кроз куповину сеоских кућа са окућницом и доделу пакета грађевинског материјала.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.