Вести

Министар туризма и омладине Хусеин Мемић посетио извиђаче у Зајечару

Министар туризма и омладине Хусеин Мемић посетио извиђаче у Зајечару

Министар туризма и омладине у Влади Републике Србије Хусеин Мемић са сарадницима посетио је извиђаче у Зајечару поводом 11. Смотре Савеза извиђача Србије.

Мемић је обишао камп извиђача на Краљевици, а Град Зајечар и зајечарски Одред извиђача “Ђорђе Симеоновић” домаћини су Смотре на којој учествује око хиљаду извиђача из 30 градова Србије и још 12 земаља света.

-На позив Савеза извиђача Србије обишао сам овај камп и разговарао са овим људима који су дошли овде са четири континента. После скоро пет година ово је централни догађај у Зајечару и ми промовишемо овакве вредности. Разговарамо и са младима и са старијим људима, у мору свих проблема који су нас задесили. Ово је прави начин да се млади људи едукују, а да им старији пренесу своја искуства. Фокус нашег Министарства је да обилази градове и да разговарамо са младима, истакао је министар Мемић.

Извиђачи су на Краљевици смештени у око 600 шатора.

„Бити домаћин овакве једне Смотре је велика част, али и одговорност. Надам се да ћемо овај догађај поновити наредних година. Решили смо и услове овде, тако да и у случају невремена, извиђачи имају све што им је потребно. Град Зајечар ће наставити да подржава овакве манифестације, с обзиром да су од великог интереса и за сам град, и за омладину, а и за Србију“ поручио је Владимир Виденовић, заменик градоначелника Зајечара.

Смотра Савеза извиђача Србије има за циљ промовисање извиђачког покрета, развој лидерства и одржавање традиције извиђања. Смотра се организује сваке четврте године.

Након обиласка извиђачког кампа, министар Мемић је разговарао са младима и представницима Канцеларије за младе у малој сали Градске управе у Зајечару.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.