Вести

Празник клaсичне музике у Зајечару

Празник клaсичне музике у Зајечару

Град Зајечар је био домаћин спектакуларног клавирског концерта пијанисте Стефана Ђоковића на великој сцени позоришта Зоран Радмиловић. Концерт који је део пројекта "Са Моzzartom на крилима музике", под покровитељством прве даме Тамаре Вучић увеличао је прославу дана града Зајечара.

Пијаниста Стефан Ђоковић очарао је публику својим виртуозним извођењем класичних композиција, док је чаробни глас сопрана Невене Ђоковић додатно обогатио овај празник класичне музике.

Сала Позоришта Зоран Радмиловић била испуњена до последњег места, а публика је уживала у овом изванредном музичком спектаклу.

''Посебно желимо да истакнемо велику подршку коју смо добили од града Зајечара и градоначелника Бошка Ничића. Њихова подршка је била од суштинског значаја за успех овог концерта и доказ да се уметност и култура цене и подржавају у овом граду са богатом културно уметничком традицијом", кажу у Фондацији.

Сопран Невена Ђоковић, млада оперска певачица, била је посебан гост пројекта Са Моzzartom на крилима музике. Њен наступ на сцени је оставио неизбрисив утисак на публику.

Тим пројекта "Са Моzzart на крилима музике" имао је прилику да истражи и диви се археолошком локалитету Феликс Ромулијана, дан након овог успешног концерта. Зајечар је показао своју богату културну и историјску баштину.

"Фондација Моzzart, која од самог почетка са пијанистом Стефаном Ђоковићем обилази Србију, показала је на делу друштвену одговорност и изузетан допринос популаризацији класичне музике. Овај концерт у Зајечару био је још један корак у остваривању хумане мисије да класичну музику приближимо свим грађанима и вратимо културу у њен дом.Прва дама Тамара Вучић заслужује посебно признање за своју посвећеност уметности. Њена подршка овом пројекту је од непроцењиве важности. Кроз иницијативу прве даме концерти широм наше земље су постали стварност. Захваљујемо се свима који су присуствовали овом концерту и подржали мисију ширења љубави према класичној музици", наводи се у саопштењу Фондације.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.