Вести

САОПШТЕЊЕ ГРАДСКЕ УПРАВЕ ЗАЈЕЧАР ПОВОДОМ ПРОТЕСТА СРЕДЊОШКОЛАЦА

САОПШТЕЊЕ ГРАДСКЕ УПРАВЕ ЗАЈЕЧАР ПОВОДОМ ПРОТЕСТА СРЕДЊОШКОЛАЦА

Градска управа издаје саопштење поводом протеста средњошколаца који је данас организован испред зграде општине.

Локална самоуправа овом приликом износи чињенице које се односе на њене обавезе према школама.

Град Зајечар уредно и редовно измирује, чак и унапред, рачуне за грејање основних и средњих школа. Град нема ни један неплаћени рачун за оно за шта је задужен и шта има као обавезу према школама. Потпуно је нејасно зашто су се ученици појавили и још мање је јасно зашто су поједини професори у томе учествовали, очигледно су манипулисали децом. Такође, постоје и снимци како организују децу да не уђу у школу. У Градску управу су дошли незадовољни родитељи, који су се бунили због тога што им деца нису отишла у школу, него су дошла испред општине.

Град Зајечар нема никаква дуговања према школама, нити постоји иједан допис да они мају проблем са измењивачем топлоте. Нико Градску управу није писмено обавестио да има проблема са грејањем.

Данима се већ злоупотребљава ђачки парламент, шире се поруке да се у петак не иде у школу и да се ученици појаве испред зграде Градске управе. Зашто испред Градске управе, ако смо ми као град измирили све обавезе?

Оваква манипулација представља крајњу злоупотребу деце у политичке сврхе од стране професора који се налазе на изборним листама опозиције.

Oвим поводом се обратио и градоначелник Зајечара:

-Поводом јутрашњег доласка, са већ спремљеним транспарентима, дела ученика средњошколског центра Зајечар, и групе професора који су их очито изманипулисали и злоупотребили, као први човек града дужан сам да се обратим и изнесем, лако проверљиве, чињенице:

1. Нико, никада, ни један директор, професор, родитељ или ученик, писменим путем није указао Градској управи да се деца, наводно, “смрзавају” у учионицама средњошколског центра;

2. Не постоји ни један рачун (грејање, струја, вода, изношење смећа, средства за хигијену, телефон, интернет …путни трошкови, јубиларне награде, такмичења …) које град, у дан, није платио а да се тичу основних и средњих школа у Зајечару;

3. Нико се, па чак ни данас, није писмено обратио (а тако је једино могуће обезбедити одговарајући новац из буџета града) са захтевом да се купи, некакав, проблематични, измењивач топлоте који је “наводно” стар преко 30-40 година. Руководство града нити је видовито, да гатањем дође до тих података, нити је тадужено и стручно да прати стање у подстаницама за грејање.

Из свега напред изнетог, а и из приложених преписки (испод овог текста моје изјаве) и слика које јасно указују ко су “диригенти спонтаног окупљања ученика” очито је да је зајечарска опозиција, у којој поједини професори коло воде а неки су и посланички кандидати, на најгрубљи начин злоупотребљава децу изводећи их на кишу и мраз како би се уместо њих борили за њихове неостварене амбиције и снове.

Ред је да о овоме, као и о уценама и подстрекивањима деце од стране професора, уз прећутно одобравање и “колегијалност” руководиоца школа и Школске управе Зајечар, проговоре и родитељи.

Предизборна кампања јесте у току али она не служи за НАЈГРУБЉУ МОГУЋУ МАНИПУЛАЦИЈУ ДЕЦОМ!!!

Да резимирам:

Питање је, након свих изнетих чињеница, ко је и ЗАШТО послао децу са већ припремљеним пуштаљкама и транспарентима да кисну испред градске управе Зајечар ? Како се одједном “портал жуте-штампе” Glas-Zajecar појавио да, спонтано, преноси протест како би од њега сви остали (читај посебно лист/таблоид “Данас”) преузели текст.

Много тога спонтаног а добро испланираног - признаћете.

За паметне доста !

На крају једна људска порука - хајде да мало играте фер, без злоупотребе БАР деце, па ком обојци ком опанци.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.