Вести

Градска изборна комисија града Зајечара издала саопштење за јавност

Градска изборна комисија града Зајечара издала саопштење за јавност

Сходно чл. 6. став 3. Закона о избору народних посланика, забрањено је 48 часа пре дана гласања и на дан гласања до затварања бирачких места да се у медијима и на јавним скуповима објављују процене резултата избора, јавно представљају кандидати на изборима за народне посланике и њихови изборни програми и позивају бирачи да гласају, односно да не гласају за одређене изборне листе, што значи да предизборна тишина почиње од 14. децембра 2023. године у 24.00 часа и траје до затварања бирачких места 17. децембра 2023. године у 20.00 часова.

Напомињено, да сходно напред наведеном Закону, под медијима се подразумевају дневне и периодичне новине, сервис новинске агенције, радио-програм и телевизијски програм и електронска издања тих медија, као и самостална електронска издања (уређивачки обликоване интернет странице или интернет портали), а који су регистровани у Регистру медија, у складу са законом.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.