Вести

Зајечарац Марко Панић победник 11. Богојављенског пливања за Часни крст у Зајечару

Зајечарац Марко Панић победник 11. Богојављенског пливања за Часни крст у Зајечару

Победник 11. Богојављенског пливања за Часни крст у Зајечару је Марко Панић.

На Поповој плажи, на Црном Тимоку у Зајечару, одржано је традиционално 11. пливање за Часни крст на велики хришћански празник Богојављење. Панићу је ово пето учешће у Богојављенском пливању и друга победа. Победнику је припао победнички витешки плашт, трофејни крст, као и златник који је уручио градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

-Пливање за Часни крст за мене значи поштовање православне вере, здравље и спасење српског народа и наших породица. Ово ми је друга победа. Сматрам да су сви победили који су скочили данас у хладну воду и показали своју православну веру. Хвала и свима који су дошли да нас подрже. Бог се јави!, поручио је Панић.

Пливање на Поповој плажи у Зајечару одржано је уз благослов Епископа тимочког господина Илариона, а учествовала су 24 такмичара, међу којима су и две даме Миљана Џудовић и Тамара Петровић. Поред такмичара из Зајечара, учествовали су пливачи из Књажевца, Бора, Неготина и Мајданпека.

Пливању је претходила велика Свечана литија од Саборне цркве Рођења Пресвете Богородице кроз центар Зајечара, до Попове плаже, којој је присуствовало више хиљада људи и верника.

Пре литије у Саборној цркви у Зајечару одржана је литургија Светог Јована Златоустог, а након тога у порти храма одржано је велико водоосвећење.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.