Вести

УРУЧЕН СЕРТИФИКАТ ГРАДУ ЗАЈЕЧАРУ: СРЕДСТВА ЗА ИЗРАДУ ПРОЈЕКТА “ПАРК РИМСКИХ ИМПЕРАТОРА”

УРУЧЕН СЕРТИФИКАТ ГРАДУ ЗАЈЕЧАРУ: СРЕДСТВА ЗА ИЗРАДУ ПРОЈЕКТА “ПАРК РИМСКИХ ИМПЕРАТОРА”

У Краљеву је данас одржана свечаност поводом доделе нових грантова за локални развој у 20 градова и општина у Србији, којој су присуствовали амбасадор Европске уније у Србији Емануел Жиофре и министарка за европске интеграције Тања Мишчевић.

Градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу уручен је сертификат за израду пројектно техничке документације пројекта "Римски императори". Израда документације тематског парка укључује постављање 17 римских владара, уз изградњу стаза, фонтана и зеленила. Вредност пројектно техничке документације износи 95.496 евра, док је учешће града Зајечара 19.099 евра.

"Већ дуже нам је у плану уређење простора подно Краљевице, тај комплекс ће заједно са новим стадионом бити прави туристички бисер. Парк императора ће заокружити причу Краљевице и све то ће значајно утицати на повећање броја туриста у Зајечару и Тимочкој крајини. Хвала свима који су препознали значај овог пројекта", рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Пројекти финансирани кроз ЕУ Про Плус програм са преко пет милиона евра донација ЕУ, пример су оснаживања општина и градова у Србији.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.