Вести

ПОТПИСАН УГОВОР: Граду Зајечару бесповратна буџетска средства из Фонда за локал

ПОТПИСАН УГОВОР: Граду Зајечару бесповратна буџетска средства из Фонда за локал

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић потписао је данас у Чачку са представницима 27 градова и општина уговоре о расподели бесповратних буџетских средстава из Фонда за локал, а уговор је у име града Зајечара потписао градоначелник Бошко Ничић.

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић је овом приликом изјавио да су данас потписани уговори са општинама од крајњег севера Србије, па све до општине Босилеград на истоку земље.

"Потписали смо уговор и са градом Зајечаром, на истоку Републике Србије, укључујући општине и градове који се налазе на западу Србије. То значи да је Влади и председнику Србије стало до интегралног развоја целокупне наше земље и ми ћемо са таквом политиком да наставимо и даље", нагласио је Мартиновић.

Граду Зајечару су одобрена средства у износу од 20 милиона динара за реализацију пројекта који се тиче реконструкције зграде Скупштине града. Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је истакао да је сваки новац који се у слије у локалну касу изузетно важан, поготово када су у питању мање општине и градови.

"Сваки новац који стигне ван планираних средстава у буџету много значи локалним самоуправама. Пошто ове године славимо стогодишњицу од када су зајечарски привредници саградили зграду Скупштине града, ова средства која ћемо добити управо за реконструкцију те зграде, су нам од великог значаја", навео је Ничић и додао да је Зајечар за много пројеката добио помоћ од Министарства и Владе, укључујући и средства за један од три сада најмодернија стадиона у Србији.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.