Вести

ЕНЕРГЕТСКА САНАЦИЈА: ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА ГРАЂАНИМА ЗАЈЕЧАРА

ЕНЕРГЕТСКА САНАЦИЈА: ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА ГРАЂАНИМА ЗАЈЕЧАРА

У великој сали Скупштине града Зајечара потписани су уговори са грађанима који су на конкурсу за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова, остварили право на субвенционисана средства. Укупна реализована средства којима се суфинансирају мере енергетске санације износе 14.000.000 динара од чега је Министарсво рударства и енергетике -Управа за подстицање и унапређење енергетске ефикасности обезбедило 7.000.000 динара и град Зајечар 7.000.000 динара.

Присутнима се овом приликом обратио градоначелник Зајечара Бошко Ничић који је изразио задовољство због све већег интересовања грађана за ове мере.

-Задовољство ми је што се ове године, у односу на претходне године, пријавио велики број људи. То говори о томе да смо успели да доспемо до многих грађана. Ове мере енергетске ефикасности су врло значајне, не само лично него и за читав наш град. Да смо знали да је велико интересовање издвојили би и више средстава, али нам је претходних година претицао новац па смо ове године ишли заједнички са Републиком на пола – пола. Идуће године ћемо удвостручити па макар и претекао новац да би се сви који желе пријавили.Гледајући из овог угла, највише би нам одговарало да се људи одлуче за постављање соларних панела, јер они не загађују ваздух као угаљ. Наш град био је загађен протеклих месеци, али за то смо одговорни управо ми. Што се тиче градских котлариница, оне више неће бити на мазузт, него на сечку, што ће 5 до 7 одсто допринети смањењу загађења у граду. Спремни смо као град и да идемо и на веће учешће заједно са државом када је реч о соларним панелима. Ви можете да се пријавите и за неколико мера и да наш град буде још чистији, рекао је Ничић.

На јесен ће бити расписане нове мере, а посебно ће бити мера за енергетски угрожене купце, поручио је Иван Живковић, начелник Одељења за обједињене јавне набавке и локални економски развој града Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.