Вести

Помоћник министра пољопривреде Александар Богићевић обишао Зајечар

Помоћник министра пољопривреде Александар Богићевић обишао Зајечар

Александар Богићевић помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде посетио је данас Зајечар и том приликом одржао састанак са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем и сарадницима, након чега је обишао нове просторије Пољопривредне саветодавне, стручне службе “Агрознање” за еАграр.

Ово је још једна у низу посета помоћника министра Зајечару и како је нагласио, има веома добру сарадњу са градоначелником Ничићем и стручном службом "Агрознање".

-Сарадња се наставља, ваше пољопривредне стручне службе су од велике помоћи пољопривредним произвођачима, ево нас у новим просторијама "Агрознања" где се пружају услуге, и још једном се захваљујем граду Зајечару и градоначелнику што има разумевања. Ово је пример где све институције сарађују, а све за добробит пољопривредних произвођача, истакао је Александар Богићевић.

Градоначелник је изразио задовољство што ПСС "Агрознање" спада у пет најбољих служби у Србији.

-Ми ћемо се трудити да побољшамо услове за рад, па чак и у укључивању кадрова које је све теже обезбедити, да појачамо њихов рад, да имају најидеалније могуће услове, јер ме плаши да остајемо без кадрова у две најважније области, здравство и производња хране. Тимочка крајина мора о овоме да размишља, али и Србија. Ови људи који раде у овој служби неће моћи да постигну огроман обим посла, ми немамо довољан број стручњака који би исто тако требали да се оспособе за рад. Требало би да порадимо на томе да држава направи интерресорну комисију два министарства, Министарства пољопривреде и Министарства просвете како би се радило озбиљно на децентрализацији, у смислу отварања средњих школа, домова ученика, како би се деца привукла, заинтересовала,и како би одмах после школе, Факултета, могли да се усмере на одређену грану пољопривреде, рекао је Ничић.

Славица Џелатовић директор Пољопривредне саветодавне и стручне службе “Агрознање” се захвалила градоначелнику, граду Зајечару, помоћнику министра на разумевању, дугогодишњој сарадњи и спремности, и нагласила да се све ради у интересу пољопривредних произвођача.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.