Вести

Помоћник министра пољопривреде Александар Богићевић обишао Зајечар

Помоћник министра пољопривреде Александар Богићевић обишао Зајечар

Александар Богићевић помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде посетио је данас Зајечар и том приликом одржао састанак са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем и сарадницима, након чега је обишао нове просторије Пољопривредне саветодавне, стручне службе “Агрознање” за еАграр.

Ово је још једна у низу посета помоћника министра Зајечару и како је нагласио, има веома добру сарадњу са градоначелником Ничићем и стручном службом "Агрознање".

-Сарадња се наставља, ваше пољопривредне стручне службе су од велике помоћи пољопривредним произвођачима, ево нас у новим просторијама "Агрознања" где се пружају услуге, и још једном се захваљујем граду Зајечару и градоначелнику што има разумевања. Ово је пример где све институције сарађују, а све за добробит пољопривредних произвођача, истакао је Александар Богићевић.

Градоначелник је изразио задовољство што ПСС "Агрознање" спада у пет најбољих служби у Србији.

-Ми ћемо се трудити да побољшамо услове за рад, па чак и у укључивању кадрова које је све теже обезбедити, да појачамо њихов рад, да имају најидеалније могуће услове, јер ме плаши да остајемо без кадрова у две најважније области, здравство и производња хране. Тимочка крајина мора о овоме да размишља, али и Србија. Ови људи који раде у овој служби неће моћи да постигну огроман обим посла, ми немамо довољан број стручњака који би исто тако требали да се оспособе за рад. Требало би да порадимо на томе да држава направи интерресорну комисију два министарства, Министарства пољопривреде и Министарства просвете како би се радило озбиљно на децентрализацији, у смислу отварања средњих школа, домова ученика, како би се деца привукла, заинтересовала,и како би одмах после школе, Факултета, могли да се усмере на одређену грану пољопривреде, рекао је Ничић.

Славица Џелатовић директор Пољопривредне саветодавне и стручне службе “Агрознање” се захвалила градоначелнику, граду Зајечару, помоћнику министра на разумевању, дугогодишњој сарадњи и спремности, и нагласила да се све ради у интересу пољопривредних произвођача.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 08
  јун
  Делегација града Зајечара одала почаст жртвама логора у Тржичу

  Данас је, у месту Љубељ (концентрациони парк), делегација Зајечара, на позив руководства братског града Тржича, поводом 79. годишњице ослобођења овог логора (који је био јужни део у саставу злогласног конц. логора Матхаузен) положила венац на споменик “Оптужујем” посвећен жртвама овог логора.

  Више
 • 05
  јун
  Зајечарски матуранти заплесали на Тргу ослобођења

  Град Зајечар и Канцеларија за младе града Зајечара, уз подршку Матичне библиотеке „Светозар Марковић” Зајечар и зајечарског позоришта, организовали су „Зајечарски матурантски плес”, а тачно у подне на Тргу ослобођења плесало је 360 ученика завршних разреда зајечарских средњих школа

  Више
 • 03
  јун
  НАСТАВЉАМО ПОДРШКУ ПОЉОПРИВРЕДИ: Расписано седам конкурса у области пољопривреде

  Град Зајечар расписао је седам конкурса за доделу подстицајних средстава у области пољопривреде за 2024. годину, а на основу програма мера који је усвојен 15. маја на седници Скупштине града Зајечара.

  Више
 • 29
  мај
  Aсфалтирана улица 23. дивизије у Зајечару

  Градоначелник Зајечара Бошко Ничић, са сарадницима, обишао је радове на уређењу улице 23. дивизије. Овог пролећа и лета биће асфалтиране неколико улице у Зајечару, а реч је о улицама које повезују улице Николе Пашића, Светозара Марковића и улицу 7. септембра.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.