Вести

НАСТАВЉАМО ПОДРШКУ ПОЉОПРИВРЕДИ: Расписано седам конкурса у области пољопривреде

НАСТАВЉАМО ПОДРШКУ ПОЉОПРИВРЕДИ: Расписано седам конкурса у области пољопривреде

Град Зајечар расписао је седам конкурса за доделу подстицајних средстава у области пољопривреде за 2024. годину, а на основу програма мера који је усвојен 15. маја на седници Скупштине града Зајечара.

Први конкурс односи се на доделу подстицајних средстава за набавку нове механизације и опреме за пољопривреду. Прихватљиве инвестиције по овом конкурсу су:прикључна механизација, пластеници, опрема за наводњавање и противградне мреже. За ове подстицаје издвојено је 5,5 милиона динара. На овај начин град помаже обнављање дотрајале механизације и побољшање услова за пољопривредну производњу у наредним годинама. Конкурс је отворен до краја августа.

По конкурсу за доделу подстицаја у области сточарства предвиђено је 2,5 милиона динара. Произвођачи могу да се пријаве за набавку квалитетних уматичених грла јуница, оваца и коза.

По конкурсу за набавку опреме за пчеларство издвојено је 1.000.000 динара, док је максимални повраћај 50.000 динара по кориснику.

Ова два кункурса отворена су до 25.08. тако да пољопривредни произвођачи до тог рока могу да прикупе документацију и пријаве се.

И ове године наставља се регресирање осигурања у пољопривреди преко конкурса за регресирање трошкова осигурања у пољопривреди, за који је предвиђено 400.000 динара. Конкурс је отворен до 31.10.2024 год.

Овом приликом расписан је и конкурс за подстицаје у воћарству којим је предвиђено субвенционисање набавке сертификованих садница воћа за пролеће и јесен 2024.године и конкурс ће трајати до 15.11.2024 године.

Наставља се и подршка пољопривредним удружењима преко конкурса за који је издвојено 600.000 динара.

Конкурсом за доделу подстицаја за рурални туризам наставља се подршка града овом сектору. Конкурс је отворен до 15.09. и максимални износ по кориснику је 120.000 динара.

У току године биће реализоване и планиране едукације пољопривредних произвођача и посете сајмовима за преостали део средстава предвиђен програмом.

За реализацију програмом предвиђених конкурса и активности из буџета је ове године предвиђено 13 милиона динара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.