Вести

Зајечарски матуранти заплесали на Тргу ослобођења

Зајечарски матуранти заплесали на Тргу ослобођења

Град Зајечар и Канцеларија за младе града Зајечара, уз подршку Матичне библиотеке „Светозар Марковић” Зајечар и зајечарског позоришта, организовали су „Зајечарски матурантски плес”, а тачно у подне на Тргу ослобођења плесало је 360 ученика завршних разреда зајечарских средњих школа и ШОСО „Јелена Мајсторовић”, уз музику Јохана Штрауса „Слепи миш”.

Присутнима се овом приликом обратила градска већница Елена Матковић која је матурантима пожелела срећу и успех.

-Ово је веома важан тренутак за вас и за ваше родитеље, професоре, пријатеље. Завршавате једно поглавље живота, а отварају вам се низ других поглавља. Пред вама је пут пун неизвесности, али пун и безброј могућности. Ја вам од срца желим да их искористите на прави начин. Неки од вас ће отићи из овог града на студије, а ја вам желим да се вратите овде са новим вештинама, новим искуствима, новим знањем, а град Зајечар ће вас дочекати раширених руку. Оно што је најважније јесте да постанете добри људи и то је највећа инвестиција и желим да вам сваки нови корак који направите плешући буде такав и у будућности – стабилан, лак и испуњен радошћу, истакла је Матковић.

Зајечарски матуранти први пут су заплесали 2007. године и од тада традиционално сваке године се одржава ова манифестација.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.