Вести

Делегација града Зајечара одала почаст жртвама логора у Тржичу

Делегација града Зајечара одала почаст жртвама логора у Тржичу

У месту Љубељ (концентрациони парк) данас је делегација Зајечара на позив руководства братског града Тржича, поводом 79. годишњице ослобођења овог логора, (који је био јужни део у саставу злогласног конц. логора Матхаузен) положила венац на споменик “Оптужујем” посвећен жртвама овог логора.

У име града венац је положио градоначелник Зајечара Бошко Ничић са потпредседником Скупштине града Милорадом Вучковићем и директором Народног музеја у Зајечару, Вујадином Милошевићем.

Делегација града Зајечара на церемонији полагања венаца

На церемонији уприличеној поводом овог догађаја присуствовала је, и говорила, министарка културе Словеније госпођа др. Аста Вречко, жупан Тржича Петер Миклич као и бивши жупан а садашњи посланик у Парламенту Словеније Борут Сајович.

Бошко Ничић са министарком културе Словеније др Астом Вречком

Бошко Ничић са министарком културе Словеније др Астом Вречком

Са бившим жупаном Тржича Борутом Сајевичем , садашњим вођом владајуће већине у парламенту Словеније

Са бившим жупаном Тржича Борутом Сајевичем , садашњим вођом владајуће већине у парламенту Словеније​

Венце на споменик “Оптужујем” положиле су и делегације ЗЗБ за вредности НОБ Словеније, коју је предводио председник Маријан Крижман , делегација француског удружења Амицале де Маутхаузен , коју је предводио Клод Симон.

Разговор са министарком културе, представницима опстине Тржич и СУБНОР-а Словеније

Разговор са министарком културе, представницима опстине Тржич и СУБНОР-а Словеније

Такође, венце су положиле и делегације Маутхаузена, корушког комитета, Ливија Марко Визер и Валентина Чашл.

Испред амбасада венце су положили: заменица амбасадора Француске Саманта Бимбејл, амбасадорка Немачке Њ.Е. Наталие Каутхер, конзул амбасаде Пољске Лукас Папротни и амбасадор Велике Британије Њ.Е. Тифани Садлер.

У поподневним сатима одржаће се састанак руковотства наша два града око наставка сарадње у области културе, спорта и ЕУ пројеката.

Уручење поклона од стране жупана Тржича Петер Миклича

Уручење поклона од стране жупана Тржича Петер Миклича

градоначелник Зајечара Бошко Ничић, испред споменика “Оптужујем” посвећеног жртвама

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.