Вести

Одржана 127. седница Градског већа у Зајечару

Одржана 127. седница Градског већа у Зајечару

У Зајечару је одржана 127. седница Градског већа, којом је председавао Владимир Виденовић заменик градоначелника.

Градски већници су усвојили Нацрт Одлуке о другој измени и допуни буџета града Зајечара за 2024. годину, са изменом Кадровског плана за 2024. годину, Нацрт Одлуке о усвајању Стратегије развоја урбаног подручја града Зајечара и општина Књажевац, Сокобања и Бољевац, Нацрт Одлуке о одређивању модела финансирања потенцијалног пројекта јавно -приватног партнерства без елемената концесије за поверавање обављања делатности одржавања улица и путева на територији града Зајечара, као и Нацрт Одлуке о измени Одлуке о покретању поступка поверавања обављања комуналне делатности линијског градског и приградског превоза путника на територији града Зајечара.

Зелено светло је дато и на Нацрт Одлуке о изради, координисању спровођења, праћењу и извештавању о спровођењу средњорочног плана града Зајечара, Нацрт Одлуке о отуђењу непокретности – кп. бр. 5685/9 КО Зајечар, у ул. 14. српске ударне бригаде у Зајечару, из јавне својине Града Зајечара, јавним надметањем, на Нацрт Одлуке о јавним паркиралиштима, на Нацрт Одлуке о утврђивању економске цене услуга које пружа Центар за социјални рад „Зајечар“ у Зајечару за 2024. годину, на Нацрт Решења о давању сагласности на нацрте и закључење аката за потребе изградње соларне електране „БРУСНИК“ на територији града Зајечара, на Нацрт Решења о давању сагласности на прву измену и допуну Програма пословања Јавног комуналног предузећа „Паркирање, пројектовање и надзор“ Зајечар за 2024. годину, на Нацрт Решења о усвајању извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период од 01.01.2023. до 31.12.2023. године Јавног комунално -стамбеног предузећа „Зајечар“ Зајечар, на Предлог Решења о образовању Комисије за капиталне инвестиције града Зајечара, на Предлог Решења о образовању Комисије за преглед паса без власника који се налазе у прихватилишту за псе, на Предлог Закључка о покретању поступка отуђења непокретности -објекта бр.1 -надземне заједничке гараже за путничка возила, на кп. бр. 9318/1 КО Зајечар у ул. Николе Пашића у Зајечару, из јавне својине града Зајечара, јавним надметањем и на Предлог Решења о образовању Комисије за спровођење поступка отуђења непокретности -објекта бр.1 -надземне заједничке гараже за путничка возила, на кп. бр. 9318/1 КО Зајечар у ул. Николе Пашића у Зајечару, из јавне својине града Зајечара, јавним надметањем.

На Градском већу усвојен је и Предлог Решења о одобравању средстава из Годишњег програма организација у области спорта којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у 2024. години, као и Предлог Закључка о утврђивању текста Уговора о регулисању међусобних права и обавеза између града Зајечара и ФСС СТАДИОНИ ДОО БЕОГРАД.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.