Вести

Одржана 23. седница Скупштине града Зајечара Тимочка

Одржана 23. седница Скупштине града Зајечара

Одржана је 23. седница Скупштине града Зајечара, а међу усвојеним одлукама је и друга измена и допуна буџета града Зајечара за 2024. годину, којом се буџет увећава за 72 милиона и 33 хиљаде динара, те сада износи 2 милијарде 381 милион 463 хиљаде динара.

Разлог за доношење ребаланса буџета Града је усклађивање планираних апропријација као и обезбеђивање средстава за сопствено учешће у пројектима, како би се реализација циљева програмских активности пројекта извршила у примереним роковима, наводи се у образложењу начелнице Одељења за буџет и финансије, Валентине Ђуричић.

На седници је усвојена и одлука о отуђењу непокретности у улици 14. српске ударне бригаде у Зајечару, из јавне својине Града Зајечара.

Говорећи о овој теми градоначелник Зајечара Бошко Ничић је истакао да је простор који је предмет отуђења већ једном био отуђен када је пре 14 година продат словеначком Тушу, за изградњу тржног центра.

-Није никаква тајна да на овој локацији долази велики трговински ланац "Univerexport", што ће знатно допринети бољој понуди у Котлујевцу. На том терену, да не шаљемо наше раднике, трава би била до појаса и нико се ту више не игра, јер смо у склопу нове школе „Хајдук Вељко“ направили спортске терене, тако да деца имају и игралишта и имају где да се играју. Град је преузео без надокнаде терен Каблова, нисмо ми криви што се Фудбалски клуб „Каблови“ угасио, али смо и те како захвални људима који се труде да на том терену бар тренирају деца, која нису у такмичарској категоријама и да ту, у том делу града, стварамо и даље подмладак за клубове које се такмиче. Велики број клубова који су замрли у селима сада је враћен "у живот". Обезбедили смо опрему, обезбедили све што им треба, обезбедили новац који можда није довољан, није довољан ни приближно новац који обезеђујемо Фудбалском клубу "Тимок" да би играо Прву лигу, требало би бар једно три до четири пута више, али се трудимо, рекао је градоначелник Зајечара.

Градски парламент усвојио је и одлуку о одређивању модела финансирања потенцијалног пројекта јавно –приватног партнерства без елемената концесије за поверавање обављања делатности одржавања улица и путева на територији града Зајечара, Одлуку о измени Одлуке о покретању поступка поверавања обављања комуналне делатности линијског градског и приградског превоза путника на територији града Зајечара, Одлуку о усвајању Стратегије развоја урбаног подручја града Зајечара и општина Књажевац, Сокобања и Бољевац, Одлуку о изради, координисању спровођења, праћењу и извештавању о спровођењу средњорочног плана града Зајечара, Решење о давању сагласности на нацрте и закључење аката за потребе изградње соларне електране „Брусник” на територији града Зајечара, План квалитета ваздуха града Зајечара за период од 2024. до 2031. године, Одлуку о јавним паркиралиштима, Решење о давању сагласности на прву измену и допуну Програма пословања Јавног комуналног предузећа „Паркирање, пројектовање и надзор” Зајечар за 2024. годину, као и Решење о усвајању извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период од 1. јануара 2023. до 31. децембра 2023. године Јавног комунално-стамбеног предузећа „Зајечар” Зајечар.

Зелено светло дато је и на ценовник ванредних услуга ЈКСП „Зајечар”, а усвојена је и одлука о утврђивању економске цене услуга које пружа Центар за социјални рад „Зајечар” за 2024. годину.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.