Вести

ПРОЈЕКАТ „МАГИЈА ИСТОЧНЕ СРБИЈЕ“:  Градоначелнику Зајечара уручен сертификат

ПРОЈЕКАТ „МАГИЈА ИСТОЧНЕ СРБИЈЕ“: Градоначелнику Зајечара уручен сертификат

Данас је у Београду градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу свечано уручен сертификат о подршци интегралном пројекту, одабраном кроз Јавни позив за спровођење интегралних пројеката проистеклих из 12 територијалних стратегија. У питању је пројекат „Магија Источне Србије“, који је настао након усвајања Стратегије развоја урбаног подручја града Зајечара, општине Књажевац, Сокобања и Бољевац, а циљ је јачање идентитета урбаног подручја и територијално умрежавање кроз стварање одрживих туристичких производа на територији града Зајечара и општина Књажевац, Сокобања и Бољевац.

Зајечар ће по пројекту унапредити туристичке и рекреативне активности и то завршетком изградње и опремањем Омладинског кампа у Парк шуми Краљевица. У Сокобањи је Бованско језеро укључено у туристичку понуду и то кроз уређење две плаже, игралишта за одбојку на песку и организоване вожње туристичким бродом, док ће у Књажевцу бити настављено уређење Спортско-рекреативног и Здравствено-рехабилитационог центра „Бањица“ и то додавањем нових садржаја, а у општини Бољевац ће се у оквиру поменутог пројекта изградити полигон и трим стаза „Пумтрек“ у насељу Ртањ и поставити туристичка сигнализација.

На овај начин успоставиће се туристичка карта Зајечарског округа која ће функционисати као иновативна услуга за промоцију регионалне туристичке понуде, а пројекат „Магија Источне Србије“ ће као такав омогућити препознатљивост туристичке понуде овог подручја.

Укупна вредност пројекта је 1.617.424,00 долара, а донација УНОПС-а износи 1.270.362,00 долара.

Догађају је присуствовала министарка за европске интеграције Тања Мишчевић и амбасадор Европске уније у Републици Србији, Емануеле Жиофре, представници награђених локалних самоуправа и регионалних развојних агенција које ће уз финансијску подршку Европске уније реализовати интегралне пројекте који су проистекли из 12 територијалних стратегија подржаних кроз програм ЕУ ПРО Плус.

Додела сертификата је такође била прилика за директну комуникацију са кључним актерима на овим иницијативама, као и за додатно унапређење сарадње и размену искустава међу носиоцима и корисницима одобрених пројеката.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.