Вести

Прилика за младе у руралним срединама: Опремите кутак за дружење

Прилика за младе у руралним срединама: Опремите кутак за дружење

Млади који живе на сеоском подручју, а желели би да у својој заједници имају кутак где ће се окупљати са својим вршњацима, то могу остварити уз помоћ локалне самоуправе. Град Зајечар спроводи такмичење за младе, под називом „Сада је на тебе редˮ, на које се могу пријавити све формалне и неформалне групе младих са најмање по пет чланова, до 30 година старости.

Заинтересовани се могу пријавити до 31.августа у поноћ слањем назива свог села, потенцијалног објекта на мејл адресу mia.vukic@zajecar.info, са назнаком „Такмичење за младе – сада је на тебе редˮ. Такође, потребно је оставити контакт телефон и навести најмање петоро младих који се пријављују као чланови своје неформалне или формалне групе.

Ко може да се пријави:

• Формалне и неформалне групе младих које броје најмање петоро чланова/ца;

• Сви чланови/це групе морају живети на територији града Зајечара и припадајућих села;

Простор који се предлаже за уређење мора бити у јавној својини.

Ово је прилика да нека рурална средина добије простор где ће млади проводити време, дружити се, организовати филмске вечери, караоке, концерте, али и место у којем ће се спроводити различити програми и пројекти намењени младима. У овом кутку млади ће моћи и да се информишу о могућностима за запошљавање и волонтирање, а такође кандидати могу додати елементе енергетске ефикасности и обновљивих извора, како би простор који уреде за своје потребе био одржив.

Такмичењe за младе „Сада је на тебе ред!ˮ спроводе Град Зајечар и Пројекат „Перспективе за младе у руралним срединама у Србијиˮ, који у оквиру Немачке развојне сарадње у Србији спроводи ГИЗ у партнерству са Министарством туризма и омладине.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.