Канцеларија за младе - Активности

Позив за учешће у програму ''Хеј, ту смо!''

Позив за учешће у програму ''Хеј, ту смо!''

Град Зајечар је један од пет градова у којима се спроводи Национални програм за унапредјење менталног здравља младих.

Програм је усмерен на промоцију менталног здравља и превенцију менталних поремећаја код младих. Циљ је да се младима обезбеди доступност знања, вештина и ресурса који ће им помоћи да допринесу свом благостању, остваре личне потенцијале, превазиђу ризике у области менталног здравља, и развију отпорност у контексту евентуалних недаћа. Програм садржи многобројне активности, а једна од њих је и обука за вршњачке едукаторе/едукаторке која има за циљ да оснажи младе да постану лидери у својим заједницама и промовишу ментално здравље међу својим вршњацима/кињама и овом приликом вас позивамо да се пријавите за исту.

Ко може да се пријави?

Сви млади узраста од 15 до 19 година који су заинтересовани за тему менталног здравља и желе да допринесу својој заједници кроз едукацију вршњака. Пријаве су отворене до 11. септембра 2024. године, а обука вршњачких едукатора/едукаторки коју ће водити Саша Тасић, омладински радник, биће организована од 13.-15. септембра.
Вршњачки едукатори/ке који прођу обуку ће спроводити радионице у средњим школама. Оне ће бити усмерене на унапређење знања младих о менталном здрављу и на развијање вештина бриге о истом, као и на повезивање са ресурсима подршке. Током целог процеса едукатори/ке ће имати подршку омладинског радника.
Шта ће обухватати радионице?

Стицање знања о менталном здрављу.
Развијање вештина за информисање вршњака/киња о теми ментално здравље и усмеравање на одговарајуће ресурсе у заједници.
Припрема за спровођење радионица у школама и заједници од септембра до децембра 2024. године.
Размену искустава и рад у тиму са другим младима који деле твоју посвећеност унапређењу менталног здравља.
Пријаве се врше на линку: https://forms.gle/w692jRFDVmtEtdHi8

Пројекат „Хеј, ту смо! - Национални програм за унапређење менталног здравља младих” спроводе НАПОР, КОМС, Национална асоцијација канцеларија за младе, ОПЕНС и Савез извиђача Србије, а финансира Министарство туризма и омладине

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.