Вести

На Феликс Ромулијани свечано отворена 57. Гитаријада

На Феликс Ромулијани свечано отворена 57. Гитаријада

Синоћ је предавањем кључева града чилеанском музичару Ронију Ромеру званично отпочела 57.Гитаријада у Зајечару.

На свечаној церемонији на Феликс Ромулијани, градоначелник Зајечара Бошко Ничић нагласио је да је Гитаријада одувек била домаћин сјајним музичарима и групама и овом приликом пожелео свим љубитељима рокенрола добар провод на Краљевици. Он је подсетио да је идеја о увођењу роконачелника, који ће током трајања Гитаријаде симболично водити град, потекла од легендарног Боре Ђорђевића, који је био први роконачелник 2012. године. Бора се ових дана бори за живот и Ничић му је пожелео да победи болест.

-Велика ми је част и задовољство што први пут у својој каријери свирам у Србији, рекао је роконачелник Рони Ромеро.

На бини су се синоћ представили демо бендови, међу којима Red Danger, Riverside bend, Ascend и Internaut, али и прошлогодишњи победници Гитаријаде, бенд Promonael. Ревијални део отворио је бенд Кеопс из Ријеке који је представио нумере са последњег албума и нове песме које ће ускоро бити објављене, а у наставку је наступила група Jelasick и Дивље јагоде.

Вечерас је на програму рок фестивала друго полуфинале демо бендова, уз наступ Queen Sensation, групе Van Gogh и Firewind-a.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.