Вести

ОДРЖАНА 24.СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА: Усвојена Одлука о трећој измени и допуни буџета

ОДРЖАНА 24.СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА: Усвојена Одлука о трећој измени и допуни буџета

У Зајечару је одржана 24. седница Скупштине града на којој су одборници већином гласова усвојили Одлуку о трећој измени и допуни буџета града Зајечара за ову годину. Према речима начелнице Одељења за буџет и финасије Валентине Ђуричић, Одлуком о трећој измени и допуни буџета града за 2024. годину укупан буџет увећава се за 244.000.030 динара, а након овог увећања износи 2.625.493.000 динара. Разматран је и Извештај о извршењу Одлуке о буџету града Зајечара за 2024. годину, за првих шест месеци ове године.

Одорници су усвојили и Решење о усвајању финансијског извештаја за период од 1.1.2023. године до 31.12.2023. године Јавног предузећа „Дирекција за изградњу“ Зајечар – у ликвидацији, Одлуку о отуђењу непокретности у КО Мали Извор из јавне својине Града Зајечара јавним надметањем, Одлуку о отуђењу непокретности објекта бр.1 – надземне заједничке гараже за путничка возила, на кп.бр. 9318/1 КО Зајечар у ул. Николе Пашића у Зајечару, из јавне својине града Зајечара, јавним надметањем, Решење о повећању концесионе накнаде и Одлуку о усвајању Самоиницијативног предлога пројекта јавно-приватног партнерства без елемента концесије за поверавање комуналне делатности јавног аутобуског градског и пригадског превоза путника на територији града Зајечара,

Одборници су усвојили извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период од 01.01.2024. до 30.06.2024. године Јавног комуналног предузећа „Тимок – одржавање“, дали сагласност на прву измену програма пословања као и на посебан програм коришћења субвенција за ову годину овог предузећа.

На седници је усвојен и Извештај о раду и пословању са Извештајем о извршеној ревизији финансијских извештаја Јавног комуналног предузећа “Паркирање, пројектовање и надзор“ за 2023. годину, Решење о давању сагласности на Одлуку о расподели добити Јавног комуналног предузећа“ Паркирање, пројектовање и надзор“ за 2023. годину, Решење о усвајању извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период од 01.01.2024. до 30.06.2024. године тог предузећа, као и Решење о давању сагласности овом предузећу на план зимског одржавања улица и путева на територији Града Зајечара за сезону 2024/2025. године.

Усвојена је и Одлука о приступању израде Плана детаљне регулације за изградњу везне саобраћајнице између државног пута Iб реда број 37 и државног пута IIа реда број 165, а дата је и сагласност на нацрте и закључење аката за потребе уређења локалних некатегорисаних путева на територији града Зајечара.

Градски парламент је усвојио и Годишњи извештај о пословању у прошлој години Јавног комуналног предузећа „Водовод“, Годишњи финансијски извештај и извештај са мишљењем независног ревизора на финансијски извештај за 2023. годину овог предузећа, Одлуку о начину покрића губитка Јавног комуналног предузећа „Водовод“ за 2023. годину, као и извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период од 01.01.2024. до 30.06.2024. године Јавног комуналног предузећа „Водовод“. Такође, измењено је Решење о именовању председника и чланова Надзорног одбора тог предузећа.

На седници је усвојен и Извештај о пословању Јавног комунално-стамбеног предузећа „Зајечар“ за 2023. годину, редовни годишњи Финансијски извештај Јавног комунално-стамбеног предузећа „Зајечар“ за 2023. годину, дата је сагласност на Одлуку о начину покрића губитка овог предузећа за прошлу годину, усвојен је и извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период од 01.01.2024. до 30.06.2024. године овог предузећа.

Такође, одборници су дали сагласност Јавном комунално-стамбеном предузећу „Зајечар“ на цену топлотне енергије и на ценовник услуга редовног извожења смећа, као и на ценовник ванредних комуналних услуга са ценом извожења смећа са територије села у којима је установљен организован систем извожења смећа, као и на измену Програма пословања ЈКСП „Зајечар“ за ову годину.

Скупштина је усвојила и Извештај о пословању Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар“ за 2023. годину, Решење о усвајању коригованог Финансијског извештаја Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар“ за 2023. годину, Одлуку о расподели добити Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар“ за прошлу годину, извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за првих шест месеци ове године предузећа „Хигијена Зајечар“ и дала сагласност на други ребаланс програма пословања за ову годину тог предузећа, Извештај о остваривању годишњег плана рада Предшколске установе „Ђулићи“ за период септембар 2023. – август 2024. године, дата је сагласност на Годишњи план рада Предшколске установе „Ђулићи“ за радну 2024/2025. годину, усвојена је Одлука о утврђивању већег броја деце у васпитним групама у Предшколској установи „Ђулићи“ у радној 2024/2025. години и Решење о разрешењу и именовању чланова Управног одбора Предшколске установе „Ђулићи“.

На 24. седници усвојена су и решења о додели звања „Почасни грађанин“, о додели Октобарске награде, награде „Светозар Марковић“, награде „Хајдук Вељко“ и награде „Никола Пашић“, као решење о додели Повеље за ову годину.

Градски парламент је гласао и о променама у Градског већу, а за новог члана изабран је Бранислав Матић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.