Вести

Пријем за учеснике фестивала

Пријем за учеснике фестивала "Балкан шири коло крај Тимока"

У сали Скупштине града Зајечара организован је пријем за представнике културно-уметничких друштава, учеснике другог Међународног Балканског фестивала фолклора "Балкан шири коло крај Тимока".

Присутнима се обратио градоначелник Зајечара Бошко Ничић, који је овом приликом нагласио значај организовања оваквих манифестација.

-Хвала вам се што сте овде и што сте део оваквог догађаја. Захваљујем се и представницима институција културе у Зајечару који успешно реализују манифестације с циљем очувања нематеријалног културног наслеђа. Надам се да ће ова манифестација у наредним годинама окупити све балканске народе, рекао је Ничић и додао:

-Морамо да радимо на томе и да проширимо смештајне капацитете. Ми имамо велики број културно уметничких друштава -"чувара традиције". Такође, наш град је познат по томе да има једну од најстаријих рок манифестација, "Гитаријаду", али ту је и позоришни фестивал "Дани Зорана Радмиловића", који се оранизује сад у октобру. Од срца вам желим да се лепо проведете и да понесете лепе утиске из нашег града, поручио је градоначелник.

Међународна манифестација "Балкан шири коло крај Тимока" окупиће око 80 културно -уметничких друштава из Србије и земаља у региону, а на сцени ће се смењивати око две хиљаде учесника.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.