Вести

ГРАД ЗАЈЕЧАР ОБЕЛЕЖИО ДАН ОСЛОБОЂЕЊА  У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ

ГРАД ЗАЈЕЧАР ОБЕЛЕЖИО ДАН ОСЛОБОЂЕЊА У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Дан ослобођења Града Зајечара у Другом светском рату обележен је полагањем венаца на спомен обележје „Костурница“, а овој церемонији претходио је пријем за делегацију Амбасаде Руске Федерације и представнике СУБНОР-а.

Оовом приликом градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу потпредседник републичког СУБНОР-а пуковник у пензији Жељко Зиројевић, уручио је плакету те организације.

-Желим да грађанима Зајечара честитам Дан ослобођења, да не дозволимо да се више фашизам повампирује и да волимо, негујемо и бранимо нашу отаџбину и да негујемо љубав коју имамо према Руској Федерацији, поручио је Зиројевић, потпредседник СУБНОР-а.

-Честитам Зајечару и грађанима Дан ослобођења и желим да поручим да ћемо увек заједно бранити нашу слободу, поручио је након пријема Александар Тихонов, заменик војног аташеа Амбасаде Руске Федерације у Београду.

-Мени је велико задовољство да осам деценија након херојских борби за ослобођење Зајечара, борби војника Црвене армије и наших партизанских јединица, могу да захвалим руским пријатељима који су учествовали заједно у ослобођењу ових крајева. Морамо увек да се сећамо оних који су положили животе за нашу слободу. Надам се да више неће ниједна глава, ниједног Зајечарца, ниједног човека који учествује, као што су у Првом светском рату заједно са нама учествовали Французи у ослобађању Зајечара, а у Другом светском рату наша браћа Руси, бити изгубљена и надам се да ћемо са Руском федерацијом сарађивати на неким другим пољима, у области економије, културе. Наша порука је посвећена миру, а не рату, истакао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Церемонија обележевања Дана ослобођења Зајечара у Другом светском рату, након пријема у Градској управи, настављена је полагањем венаца на спомен обележје „Костурница“, чему је претходило интонирање химне Републике Србије и Руске федерације.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.