Вести

Канцеларија за младе: Мала школа омладинске политике

Канцеларија за младе: Мала школа омладинске политике

Канцеларија за младе расписује позив за другу генерацију амбасадора и амбасадорки омладинске политике града Зајечара.

Мала школа омладинске политике је програм намењен младима узраста од 15 до 19 година који се састоји од двомесечне обуке (три тродневна тренинга у периоду новембар -децембар 2024.године), у оквиру које ће група имати прилику да се упозна са носећим субјектима и прописима омладинске политике, да дискутује о потребним интервенцијама које сами могу да спроведу, да учи различита комуникацијска решења зарад постизања дијалога између младих и јединице локалне самоуправе, да посети институције и организације које се баве младима, као и да упозна значај активизма и волонтеризма.

Након успешно завршене обуке, учесници и учеснице ће бити именовани за амбасадоре и амбасадорке омладинске политике града Зајечара и имаће прилику да уз подршку омладинских радника и Канцеларије за младе спроведу волонтерску акцију, заговарачку иницијативу, али и остваре дијалог са доносиоцима одлука.

Учешће у Програму представља прилику да се кроз активности омладинског рада оснаже и подрже млади вољни да се заузму за обезбеђивање сигурног и подстицајног окружења за своју генерацију. Кроз конкретне активности у својој заједници заступајући што већи број својих вршњака, млади ће имати прилику да оправдају своје „титуле“ амбасадора омладинске политике.

Сваки тренинг, водиће зајечарски омладински радници и раднице:

Увод у Програм - 8. новембар, Миа Вукић Витомировић;

1. тренинг 16/17. новембар - Основе омладинске политике, Миља Здравковић;

2. тренинг 22/23/24. новембар - Активизам и волонтеризам, Дарко Николић;

3. тренинг 6/7/8. децембар - Комуникација и јавни наступ, Саша Тасић.

Током децембра месеца одржаће се завршни догађај када ће амбасадори и амбасадорке бити именовани, положити заклетву и одржати говор, а током 2025. године, очекују их активности у склопу задужења.

Рок за пријаву је 4. новембар, а пријаве се врше путем линка https://forms.gle/tVzLYwcMxeXyFJkJA.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.