Гитаријада

Позната имена 12 ДЕМО бендова полуфиналиста 49. зајечарске Гитаријаде

Позната имена 12 ДЕМО бендова полуфиналиста 49. зајечарске Гитаријаде

Гитаријада је поново надмашила рекорде у пријавама младих бендова на Конкурс Гитаријаде, што потврђује чињеницу да наступ на најдуговечнијој рок манифестацији младим, неафирмисаним бендовима представља велики изазов.

Селекциона комисија 49. Гитаријаде у саставу: Бранимир Локнер (председник), Ненад Кузмић, (члан), Драгиша Радуловић (члан), Игор Полак (члан), и Марко Ранђеловић (члан) константовала је да је на Конкурс за учешће демо бендова на 49. Гитаријади у Зајечару приспеле укупно 233 валидне пријаве из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе, Македоније и Бугарске у складу са пропозицијама.
Подсећања ради, прошле године, за учешће на 48. Гиаријади било је 189 валидно пријављених демо бендова, од укупно 218 пристиглих пријава.

За учешће у такмичарском програму 49. Гитаријаде, по Одлуци Селекционе комисије квалификовали су се следећи бендови:

  1. MECE - SRB, Beograd
  2. DAS RAGE - CRO, Vukovar
  3. SINOVI - BiH, Lukavac
  4. JENNER - SRB, Beograd
  5. HiQulus - SRB, Novi Sad
  6. MERIAN - BUL, Plovdiv
  7. Y.O.X - SRB, Valjevo
  8. HURLEUR - SRB, Negotin
  9. UP N' DOWNS - SLO, Mozirje
  10. SVEMIRCI - SRB, Beograd
  11. WIND STAIN – CRO, Čakovec
  12. SYLETH – CRO, Rijeka

Од поноћи је покренуто и онлине гласање за избор још два бенда који ће се квалификовати у завршни програм Фестивала на основу гласова публике. Гласање се обавља преко официјалног сајта Гитаријаде - www.gitarijada.org и траје до 9. јула 2015. године у поноћ.

ПРАВИЛА ОНЛИНЕ ГЛАСАЊА:

- Сваки учесник у онлине гласању има могућност гласања за највише 20 бендова

- Гласање се обавља по принципу један глас за један бенд;

- Два бенда са највећим бројем онлине гласова аутоматски се квалификују за учешће у такмичарском програму 49. Гитаријаде;

- У случају да су бендови са највећим бројем онлине гласова већ одабрани од стране Селекционе комисије, учешће у такмичарском програму 49. Гитаријаде узеће наредни бенд са највише освојених гласова.

Сви бендови који се буду пласирали у завршни програм 49. ГИТАРИЈАДЕ, стичу право учешћа и на Рок Академији, која ће бити одржана уочи Фестивала.

Награде 49. Гитаријаде:

 Победник 49. Гитаријаде по оцени стручног жирија – (снимање, издавање албума и ПР подршка)
 Победник 49. Гитаријаде са подручја Републике Србије – (снимање, издавање албума и ПР подршка)
 Победник 49. Гитаријаде по гласу публике – (снимање видео спота и ПР подршка).

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.