Вести

"Концертом под звездама" отворен Камп класичне музике

Други Камп класичне музике, који ће у Зајечару трајати до 20. августа отпочео је “Концертом под звездама” који су на касноантичком локалитету Феликс Ромулијана одржали еминентни академски педагози и концертни извођачи.

Претходних дана у просторијама Музичке школе “Стеван Мокрањац” они су у оквиру часовних активности едуковали ученике и студенте за клавир, гитару, флауту и хармонику. На касноантичком локалитету Феликс Ромулијани ширила су се дела Баха, Чопина, Пиацола и Јоакина Родрига.

У име Града Зајечара, други Камп класичне музике отворила је Сузана Стаменковић, помоћник градоначелника Зајечара.

"Град Зајечар има ту част да и ове године буде домаћин Кампа класичне музике. Пре 59 година, прво такмичење музичких и балетских школа Србије одржано је у Зајечару, тако да се надам да ће Камп постати традиционална манифестација која ће употпунити културну слику Зајечара", истакла је Сузана Стаменковић, помоћник градоначелника Зајечара.

Директор Музичке школе “Стеван Мокрањац”, Станоје Јовановић, рекао је да је овај концерт добар почетак за упознавање предавача са полазницима Кампа.

Други Камп класичне музике организује Удружење за развој културе и образовања “Српски музички центар” из Београда, у сарадњи са Музичком школом “Стеван Мокрањац” из Зајечара, и до сада је окупио близу 60 полазника. Циљ Кампа је едукација младих из области инструменталне музике, као и афирмације музичких талената, којима наш регион обилује.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.