Гитаријада

Победници 49. Гитаријаде наступили на 6. Бедем Фесту у Никшићу gitarijada.org

Победници 49. Гитаријаде наступили на 6. Бедем Фесту у Никшићу

Након званичног потписивања протокола о сарадњи између представника Гитаријаде и Бедем Феста у прес центру никшићког фестивала, на главној бини наступио је ријечки бенд "Syleth", свеукупни победник 49. Гитаријаде по одлуци Стручног жирија, чиме је званично почела промотивна турнеја 50. Гитаријаде.

Саставу "Syleth", као награда за најбољи бенд на најдуговечнијој роцк манифестацији следује снимање и издавање албума, као и ПР подршка.

Победници овогодишње Гитаријаде непосредно после тонске пробе присуствовали су потписавњу Протокола о пословној сарадњи два фестивала.

Част нам је и задовољство да свирамо на Бедем фесту, иако то наравно додатно представља и велику одговорност, јер морамо показати да смо заслужили вечерас бити овде. Оно што планирамо у наредном периоду јесте реализација награде коју смо освојили на 49. Гитаријади, снимање албума због чега смо јако сретни, јер постојимо већ пет година, па је ред да тај свој рад након демо снимака крунишемо и званичним издањем”, рекли су чланови бенда "Syleth".

Они планирају да свој дебитантски албум “Море Тхан 60 Лиес” употпуне и акустичном верзијом песме “Тхе Усер”, за коју су средином 2014. године снимили свој први спот.

Бедем Фест ће бити завршен у недељу 6. септембра, а до тада, никшићка публика имаће прилике да чује још добрих концерата, које ће између осталих одржати Јосипа Лисац, "Деал Арно Бенд", Господа Глембајеви, Канда Коџа и Небојша, Марчело и многи други.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.