Вести

Поводом Дана града одата пошта свим ослободиоцима Зајечара

Поводом Дана града одата пошта свим ослободиоцима Зајечара

Поводом 7. Септембра, Дана града, делегације Града Зајечара, СУБНОР-а, Полицијске управе као и потомци ратника и преживели борци из Другог светског рата, данас су положили венце на спомен обележја свим палим борцима који су кроз историју страдали за слободу града и отаџбине.

„Свим грађанима честитам Дан града. Зајечар је град са богатом историјом који је више пута поробљаван и више пута ослобађан и управо на данашњи дан желимо да одамо почаст свим палим борцима и да се сетимо подвига наших предака “, истакао је заменик градоначелника Др Мирко Николић, који је предводио делегацију града.

Венци су положени на споменике: палим родољубима из 1833. године, погинулим ратницима од 1912-1918 године, палим припадницима Црвене армије у борбама за ослобођење Зајечара 1944. године, жртвама фашистичког терора у Народно ослободилачком рату 1941-1945. године и палим борцима у оружаним сукобима 1991-1999. године.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.