Вести

Амбасадор Киф: Град Зајечар је прави пример сарадње Србије и Велике Британије!

Амбасадор Киф: Град Зајечар је прави пример сарадње Србије и Велике Британије!

Поводом Дана града Зајечара, амбасадор Велике Британије у Србији Денис Киф састао се са Сашом Мирковићем, председником Скупштине града Зајечара и градоначелником Велимиром Огњеновићем. На састанку, одржаном у Градској управи, разговарали су о побољшању односа Велике Британије и Града Зајечара.

"Град Зајечар је прави пример сарадње Србије и Велике Британије. Разговарали смо о културној сарадњи, али и о проблемима са којим се земље Европе сусрећу ових дана са мигрантима. Велика Британија наставља да подржава Србију у процесу придруживања Европској унији. Народи наше две земље сарађују још од Првог светског рата, тако да ће се наша сарадња и пријатељство наставити и у будућности. Велика је част што се Велика Британија својом кухињом представила на манифестацији "Food is great" поводом Дана града Зајечара", истакао је Денис Киф, амбасадор Велике Британије у Србији.

"Поред многих заједничких тема, са амбасадором Кифом причали смо и о промоцији Гитаријаде у Великој Британији. Биће то прилика да се најстарија рок манифестација у Србији и бренд Зајечара промовише и у иностранству. Захваљујем се амбасадору Кифу што је издвојио времена да посети Зајечар и упозна се са потенцијалима нашег града", рекао је Саша Мирковић, председник Скупштине града Зајечара.

Амбасадор Велике Британије у Србији Денис Киф са супругом је обишао и манифестацију „Food is great“, где је у предивном амбијенту ресторана „Стара воденица“ уживао у специјалитетима зајечарских домаћица.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 06
    окт
    ОБЕЛЕЖЕН ДАН ГРАДА ЗАЈЕЧАРА, 6.ОКТОБАР

    Поводом обележавања Дана града, данас је у сали зајечарској позоришта, приређена свечана академија, на којој су уручена највиша годишња признања Града Зајечара.

    Више
  • 05
    окт
    СУТРА ЈЕ ДАН ГРАДА ЗАЈЕЧАРА!

    Након литургијског сабрања и резања славског колача планиран је одлазак до Богородичне куће, у 9:15 часова, служење акатист-а, као и свечаност поводом ликовног, литерарног и фото конкурса „Мој Град-Мој Храм“.

    Више
  • 07
    окт
    Свечаном академијом обележен 6. октобар – Дан града Зајечара

    Свечаном академијом обележен је Дан града Зајечара – 6. октобар, а овом приликом додељена су признања и награде појединцима за постигнуте резултате и заслуге.

    Више
  • 05
    окт
    Зајечар сутра обележава Дан града

    Дан града Зајечар слави 6. октобра, на дан када се у једној породичној кући, у чијем подруму су се људи скривали од метака и бомби, у улици Светозара Марковића, недалеко од Саборног храма, приликом вођења борбе за ослобођења града у Другом светском рату 1944. године, појавио лик Пресвете Богородице.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.