Вести

Буџет за наредну годину 2,11 милијарди динара

Буџет за наредну годину 2,11 милијарди динара

Одборници Скупштине града Зајечара, са 33 гласа “за” и 9 гласова “против”, усвојили су буџет града Зајечара за 2016. годину, који износи 2.110.463.942 динара. Да би планирани приходи били и остварени, очекује се знатна помоћ Републике, а сопствени приходи морају бити већи за 200 милиона динара у односу на 2015.годину.

Kорисницима буџета јасно је дато до знања да ће добити знатно мање средстава него претходних година, због огромних дугова у којима је град, али и због нерално планираних и трошених буџета протеклих 6-7 година.

Незадовољних ће бити, истакли су и градоначелник Велимир Огњеновић и председник Скупштине града Стефан Занков, јер ће сви морати да штеде, а прва уштеда биће већ на скромној прослави Нове године на градском тргу.

Опозиција је поздравила „нови курс“ градске власти, али није гласала за буџет за 2016.годину.

Непосредно пред почетак расправе о буџету, градоначелник је повукао Предлог одлуке о утврђивању стопе пореза на имовину у граду Зајечару, којом је она требало да буде повећана за око 30 посто.

Одборници градског парламента сложили су се да боравак у вртићу остане бесплатан за децу без родитељског старања, за малишане из социјално угрожених породица, децу са сметњама у развоју као и за свако треће или наредно дете у породици. Од Нове године ће целодневни боравак у вртићу коштати 3.465 динара, а полудневни 1.722 динара. За целодневни боравак припремног предшколског програма родитељи ће плаћати 3.024 динара месечно, а за полудневни 1.281 динар

На 100. седници Скупштине, између осталог, усвојена је и Стратегија локалног економског развоја града Зајечара за период од 2015. до 2020. године, али и одлука о приступању изради Програма развоја спорта града Зајечара.

Такође је усвојен Предлог одлуке о заштити артеских и субартеских чесама на територији града, а једногласно је донета одлука да град Зајечар потпише Европску повељу о родној равноправности.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.