Вести

Изложба Фото: Српски легат

Изложба "НАЈ@Зајечар" у Сомбору

У Сомбору, на Тргу цара Уроша, на платоу испред зграде Градске управе постављена је изложба фотографија на којима је представљено културно-историјско наслеђе и традиција града Зајечара.

Изложбу је, у оквиру пројекта Нај@Србија приредила Фондација Српски легат, a oтварању су присуствовали заменик градоначелника Сомбора Владислав Живановић, оснивач и председник Фондације Српски легат Горан Личанин и председник Управног одбора Српског легата Жељко Васић.

На великим паноима најважније знаменитости Града Зајечара представљене су фотографијама и текстом, а Зајечар је био први град у Србији обухваћен овим пројектом Српског легата.

Почетком октобра, на отварању поставке НАЈ@Зајечар на централном зајечарском тргу, историчарка Народног музеја Јелица Илић рекла је да се заинтересовани на овај начин могу подсетити најсветлијих тренутака прошлости и познатих Зајечараца, који су део идентитета овог града.

На једној страни, то је велики политичар Никола Пашић, затим његов савременик и политички противник Ђорђе Генчић, као и глумачка легенда Зоран Радмиловицћ и читава галерија људи који су осликавали овај град кроз историју.

Изложба, између осталог, није обухватала само прошлост, већ и манифестације које и данас живе попут „Дана Зорана Радмиловића“ и чувене Гитаријаде.

Изложбу о Зајечару Сомборци могу разгледати до 17. фебруара, када ће на истом месту, за Дан града, бити постављен легат Сомбора.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.