Вести

Додела признања најбољим ђацима на Светосавској академији Светосавска академија 2015.године

Додела признања најбољим ђацима на Светосавској академији

Град Зајечар и Тимочка епархија покровитељи су свечане академије која ће на Савиндан, 27.јануара, бити приређена у Позоришту Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“.

У програму, који су осмислили наставници Музичке школе „Стеван Мокрањац“ учествоваће ученици свих зајечарских градских и сеоских основних школа, као и малишани из Предшколске установе „Ђулићи“.

Школска слава је прилика да се представе ђаци који се у својим школама истичу знањем и постигнутим резултатима. Њих 17, из свих школа са територије града, добиће Светосавске награде.

У холу позоришта биће приређена изложба фотографија, ликовних и литерарних радова зајечарских основаца и средњошколаца пристиглих на конкурс посвећен Светом Сави.

Организатори свечаности су Центар за културу и туризам града Зајечара и Музичка школа „Стеван Мокрањац“.

Почетак је у 19 сати.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 28
    јан
    Светосавска академија у Зајечару

    У оквиру програма обележавања Дана Светог Саве , у сали Народног позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ у Зајечару одржана је Светосавска академија.

    Више
  • 27
    јан
    Светосавска традиција пут у светлију будућност

    Светосавска академија, у сусрет Савиндану, одржана је у зајечарском театру под покровитељством Града Зајечара, Школске управе Зајечар и Тимочке епархије, а домаћин прославе била је Гимназија, која обележава 180 година постојања. Светосавске награде уручене су најбољим ђацима и професорима.

    Више
  • 07
    јул
    Награде "Политике" и Министарства просете најбољим ђацима

    На пригодној свечаности у Зајечару најбољим ђацима са подручја Зајечарског управног округа уручене су кованице са ликом знаменитих личности из историје српског народа. Дар Компаније „Политика“ и Министарства просвете добило је 30 средњошколаца и 44 основца.

    Више
  • 28
    јан
    Чувари Светосавља

    Ђаци зајечарских основних и средњих школа и малишани из Предшколске установе „Ђулићи“ причом, песмом, драмским приказом и рецитацијама о првом српском архиепископу и просветитељу Светом Сави показали су како се чува Светосавље и девет векова након његове смрти. Најбољим ђацима уручене су Светосавске награде.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.