Вести

Светосавске свечаности

Светосавске свечаности

Вече хорског и вокалног певања под називом "Ускликнимо с љубављу“, приређено синоћ у сали Музичке школе, почетак је светосавских свечаности у Зајечару.

Богатством духовне, националне и етно музике, публици су се представила четири хора: Хор Саборног храма Рођења Пресвете Богородице, Kамерни хор "Лавиринт", Хор источно-црквеног појања "Свети Никодим Тисмански" и Хор "Фелиx Ромулиана", као и група певача Центра за традиционалне уметности "Kорени", предвођена мултимедијалним уметником Боканом Станковићем.

Kруна вечери је заједничко извођење химне Светом Сави.

Концерт је одржан под покровитељством Града Зајечара и Тимочке епархије, а у организацији Цекита и Музичке школе „Стеван Мокрањац“.

Школска слава биће обележена резањем славских колача и пригодним уметничким програмом у свим зајечарским школама, а свечана Светосавска академија биће одржана у среду увече у Позоришту Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“. Овом приликом најбољим ђацима биће уручене Светосавске награде.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.