Вести

Запажена турнеја зајечарских глумаца

Запажена турнеја зајечарских глумаца

Турнеја глумачког ансамбла Позоришта Тимочке крајине "Зоран Радмиловић" са представом „Скупљачи перја“ у више градова у Србији и иностранству била је успешна, а зајечарска представа наишла је на добре реакције публике на глумачком фестивалу у Вировитици, у Хрватској. Ово је на конференцији за новинаре рекао Давор Марушић, в.д.директора позоришта.

Представу „Скупљачи перја“, која је премијерно изведена крајем октобра на отварању „Дана Зорана Радмиловића“ жели да види и публика у другим тимочким градовима.

Током марта биће репрезиране представе које се дуго нису играле у зајечарском театру.

Марушић наглашава да се увелико разговара о организацији 25. „Зоранових дана“, а да ће ове године акценат бити на квалитету а не на квантитету, тако да ће фестивалска публика у Зајечару видети четири-пет гостујућих представа.

Са састанка Заједнице професионалних позоришта Србије, јуче одржаног у Новом Пазару, Министарству културе упућен је захтев да се омогуће нова запошљавања упражњена радна места, па тако, на пример, зајечарском позоришту фале инспицијент, декоратери и суфлери. Тешку финансијску ситуацију са многим културним институцијама у земљи дели и зајечарски театар, закључио је Марушић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 16
    феб
    Представа "Скупљачи перја" на мини турнеји

    Ансамбл Позоришта Тимочке крајине "Зоран Радмиловић" биће од 19. фебруара на тродневној мини турнеји по Србији, Хрватској и Босни и Херцеговини. Зајечарски глумци представиће се комадом „Скупљачи перја“ публици у Шапцу, Бања Луци и у Виртовитици.

    Више
  • 26
    јун
    Одржана 23. седница Скупштине града Зајечара

    Одржана је 23. седница Скупштине града Зајечара, а међу усвојеним одлукама је и друга измена и допуна буџета града Зајечара за 2024. годину, којом се буџет увећава за 72 милиона и 33 хиљаде динара, те сада износи 2 милијарде 381 милион 463 хиљаде динара.

    Више
  • 26
    јун
    ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРЕДЛОГА ЗА ДОДЕЛУ ЈАВНИХ ПРИЗНАЊА ГРАДА ЗАЈЕЧАРА У 2024.ГОДИНИ

    Одлуком о начину обележавања Дана Града Зајечара ("Сл. лист града Зајечара", бр. 23/2022) утврђена су јавна признања која се додељују на пригодној свечаности поводом обележавања Дана Града Зајечара, 6.октобра.

    Више
  • 19
    јун
    Одржана 127. седница Градског већа у Зајечару

    Градски већници су усвојили Нацрт Одлуке о другој измени и допуни буџета града Зајечара за 2024. годину, са изменом Кадровског плана за 2024. годину, Нацрт Одлуке о усвајању Стратегије развоја урбаног подручја града Зајечара и општина Књажевац, Сокобања и Бољевац,

    Више
  • 08
    јун
    Делегација града Зајечара одала почаст жртвама логора у Тржичу

    Данас је, у месту Љубељ (концентрациони парк), делегација Зајечара, на позив руководства братског града Тржича, поводом 79. годишњице ослобођења овог логора (који је био јужни део у саставу злогласног конц. логора Матхаузен) положила венац на споменик “Оптужујем” посвећен жртвама овог логора.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.