Вести

Савет за здравље о активностима током ванредне ситуације

Савет за здравље о активностима током ванредне ситуације

По препоруци Сталне конференције градова и општина одржана је ванредна седница Савета за здравље града града Зајечара, на којој су анализиране активности свих надлежних сукоба током трајања ванредне ситуације одбране од поплава у Србији.

С обзиром на то да нивои река на подручју Зајечара нису прешли редовну линију одбране од поплава, али да су због најаве Републичког хидрометеоролошког завода да ће Тимочку крајину захавтити јаке и обилне падавине водостаји могли бити у наглом порасту, Штаб за ванредне ситуације био је у сталном заседању.

Помоћник градоначелника Милко Тодоровић рекао је да су у Зајечару по наредби Републичког штаба за ванредне ситуације три дана боравили припадници Војске Србије, Жандармерије, Ватрогасно-спасилачке јединице и Специјализоване јединице цивилне заштите за спасавање на води. Они су обишли све критичне тачке на рекама и оценили да је Зајечар урадио заштитне бедеме где год је то било потребно.

У Зајечару су били стационирани и припадници Црвеног крста Србије, који би помагали у случају поплава.

Све превентивне мере предузете су благовремено, тако да нису били угрожени ни грађани ни њихова имовина, оцењено је на седници Савета за здравље,

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 05
    нов
    Зајечар: Симулацијом пожара и поплава успешно реализована вежба „СИСТЕМ 2021“

    Симулацијом пробоја воде и поплаве и спасавањем поплављених, код ушћа Црног и Белог Тимока, као и симулацијом пожара услед паљења трафо станице изазваног поплавама, недалеко од Изворског пута, данас је у Зајечару на пет локација успешно изведена велика показна оперативно-тактичка вежба „СИСТЕМ 2021“.

    Више
  • 20
    апр
    Помоћ у концентрату за зајечарска газдинства

    Сточну храну за свиње, краве и коке носиље, у оквиру подршке Европске уније, добило је данас 113 произвођача са територије града Зајечара чија су газдинства претрпела штету од поплава, леда и града 2014. године.

    Више
  • 31
    мај
    Мајске активности Савета за здравље

    Поводом Недеље здравља уста и зуба Завод за јавно здравље „Тимок“ организоваће 3.јуна манифестацију „Осмехни се здраво“ речено је на седници Савета за здравље града Зајечара.

    Више
  • 05
    мај
    Седница Савета за здравље

    Поводом 20.априла - Међународног дана заштите од буке, представници еколошке инспекције и саобраћајне полиције известили су чланове Савета за здравље града Зајечара о дозвољеном нивоу буке, мерењима и превентивним мерама које се предузимају.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.