Вести

Поезирање за Светски дан поезије

Поезирање за Светски дан поезије

Зајечар ће програмом "Поезирање" и дводневним поетским вечерима, обележити 21. март - Светски дан поезије.

Kао и ранијих неколико година, звучни записи са поезијом моћи ће да се чују у појединим локалима у граду.

У понедељак, 21. марта, у галерији зајечарског музеја биће организован програм женског поетског клуба „Влат“. Стихове ће говорити Сандра Милошевић, Јадранка Бједов, Ирена Јовановић, Марина Милутиновић и Драгана Живковић, а гости вечери биће чланови Kамерног хора „Лавиринт“. Почетак је у 19 сати.

Наредног дана, у уторак, 22. марта, у галерији Радул беговог конака, биће одржана промоција антологије песништва Тимочке крајине под називом „Звуци тимочке лире“. На промоцији ће говорити Љубомир Ћорилић, Слободан Ристовић и Горан Вучковић. Почетак промоције антологије песништва је у 19 сати.

Организатори програма поводом Светског дана поезије су Центар за културу и туризам ЦЕKИТ и зајечарски музеј.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 15
    дец
    Други Новогодишњи базар

    Дух предстојећих празника осећа се у граду. На Тргу ослобођења почео је Новогодишњи базар. На педесетак тезги изложени су разноврсни производи - новогодишњи украси, бројне рукотворине, мед, домаћи сапуни, прерађевине од меса, накит. Изложена роба се може разгледати и купити до суботе.

    Више
  • 08
    дец
    Зајечар обележава Светски дан хорског певања

    Светски дан хорског певања биће обележен у Зајечару у недељу, 11.децембра, заједничким концертом више хорова. Манифестација почиње изложбом "Зајечарски хорови".

    Више
  • 06
    дец
    Новогодишњи базар почиње 15.децембра

    Традиционални Новогодишњи базар и ове године биће одржан од 15. до 17. децембра на Тргу ослобођења у Зајечару. Организатор су Регионална привредна комора Зајечар и ЦЕKИТ.

    Више
  • 16
    јул
    Представљена дела са прошлогодишње колоније "Гамзиград"

    У галерији Народног музеја Зајечар отворена је изложба слика 22. сазива међународне ликовне колоније Гамзиград, која је организована августа 2015. у Гамзиградској бањи. Представило се 11 уметника из Србије, Македоније и Бугарске, који су оставили по два своја дела колонији.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.