Вести

Лазарева субота у знаку дечјих фолклорних ансамбала

Лазарева субота у знаку дечјих фолклорних ансамбала

Градсково, надомак Зајечара, сваког пролећа, на Лазареву суботу, постаје стециште младости Тимочке крајине. На стотине дечака и девојчице приказују део блага из богате ризнице културне традиције овог дела Србије.

Међуокружна смотра дечјег народног стваралаштва „ДЕНС“, одржана данас у Градскову окупила је близу 400 малишана. На двадесетој јубиларној манифестацији учествовало је рекордних 13 дечјих ансамбала из Сокобање, Копривнице, Књажевца, Гамзиграда, Бољевца, Рготине, Бора, Вражоргнца, Бољевца, Великог Извора, Бора, Зајечара и из села домаћина.

Сви учесници добили су захвалнице, као и Младен Миљковић из Рготине, победник у старој игри „Мице“.

Организатор је Центар за културу и туризам града Зајечара у сарадњи са Месном заједницом Градсково, а покровитељ Град Зајечар.

Манифестацији су присуствовали председник Скупштине града Стефан Занков, градоначелник Велимир Огњеновић и помоћница градоначелника Сузана Стаменковић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.