Вести

Промоција 9.Сабора косовских Срба Тимочке крајине Сабор у Звездану 2015.

Промоција 9.Сабора косовских Срба Тимочке крајине

У Звездану се у суботу, девету годину за редом, окупљају аматери из тимочких села чији мештани воде порекло из јужне српске покрајине.

У сусрет 9.Сабору косовских Срба Тимочке крајине на Тргу ослобођења у Зајечару одржана је промоција манифестације и позвани Зајечарци да сутра буду гости сабора.

У уметничком делу програма учествоваће KУД „Слога“ из Вражогрнца, KУД „Илинско врело“ из Илина, KУД „Божур“ из Звездана, KУД „ДK Пирот“ из Пирота, као и певачка група „Јелек“.

У оквиру 9.Сабора косовских Срба Тимочке крајине биће одржано такмичење у припремању пасуља, надметање прозвођача ракије и вина, као и изложбе домаће радиности, традиционалне кухиње и старих заната.

Дефиле учесника улицама Звездана је у 18,30, а пола сата касније почиње културно-уметнички програм.

Организатори су Цекит, МЗ Звездан и КУД „Божур“ из Звездана, а покровитељ Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.