Вести

Промоција књиге

Промоција књиге "Сироче" у зајечарском позоришту

После Неготинаца и Борана и Зајечарци ће имати прилику да се упознају са романом "Сироче" аутора Милице Зорић из Београда.

Промоција књиге заказана је за данас, 4. фебруар у 18.00 сати, у фоајеу зајечарског позоришта.

Ова митолошко-реалистична прича започиње после Другог светског рата у околини Неготина међу Власима Унгурјанима који говоре матерњим језиком, па се преко Бора и Босне протеже до Истре и Београда. Њени јунаци нашли су се у вртлогу среће, несреће и судбинских ткања. Олга је зачета у споју два културолошка феномена, па бачена на литицу где јој бивствовање зависи од оног што јој људи склепају или божанства изаткају. И једни и други у вечитој борби добра и зла, у вековном прегањању ко је јачи, бољи, чије се копље даље добацује и чији поглед дубље сеже.

Ни њен партнер Милан није лишен таквих удараца судбине. Крајишник, херој, титоиста, али ума помућеног личним трагедијама. Разапет између горостасних врлина које колају његовим венама и незајажљивих порива којима се рве с аветима прошлости. Обоје заробљени сопственим нитима које су им Суђаје на рођењу упреле. А ту су и Мума Падуре, Црна краљица и Латва.

Роман је, иначе, био у ужем избору за Деретину награду за необјављено дело, а сада се пред читаоцима нашао у издању издавачке куће ХУК.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.