Вести

Видовдански концерт Фото: ЦТУ Корени

Видовдански концерт "Корена"

Чланови Центра за традиционалне уметности "Kорени" одржаће на Видовдан концерт на коме ће се публици представити нови извођачки ансамбли дечијег и омладинског узраста, полазници Школе фолклора, Група певача и солисти уз пратњу Дувачког оркетра "Златне трубе".

Kонцерт у сали зајечарског позоришта почеће у 20,30.

Центар за традиционалне уметности „Kорени“ основан октобра 2014. године као непрофитно удружење грађана са циљем да истражује, негује и на уметнички начин презентује нематеријално културно наслеђе Источне Србије. Основан је на иницијативу чланова Фолклорног ансамбла Дома омладине Зајечар, касније Центра за културу града Зајечара као формални оквир за наставак вишедеценијске традиције репрезентативног градског ансамбла.

У оквиру Радионице за орску традицију, Радионице за традиционално певање, Радионице за инструменталну традицију и више уметничких ансамбала, окупља готово 150 чланова дечијег и омладинског узраста. Уз професионални педагошки и стручни рад, деценијама остварује изузетно успешне резултате у мисији васпитања и креативног провођења слободног времена младих као и на уметничком плану. О томе говоре бројне награде и признања са националних и међународних фестивала, а пре свега, аплаузи публике на позорницама широм земље, као и у Швајцарској, Аустрији, Немачкој, Француској

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.