Вести

Мевдоде: Град Зајечар на Конференцији о европском суживоту Фото: Медводе инфо

Мевдоде: Град Зајечар на Конференцији о европском суживоту

Поводом Дана државности Словеније, у Медводама, градској општини словеначке престонице Љубљане, одржана је петодневна Конференција о европском суживоту. Конференцији су присуствовали представници Нида у Немачкој, Понте Сан Никола у Италији, Креста у Француској и Зајечара - европских градова са којима Медводе негују дугогодишњу сарадњу.

Помоћник градоначелника Душан Младеновић, који је представљао Град Зајечар, и жупан Медвода Нејц Смоле, разговарали су о будућој сарадњи у области економије, туризма и културе.

Потенцијалима Зајечара представљеним у промо филму који је приказан на скупу, пре свега Феликс Ромулијаном, скијалиштем на Краљевици и артеским чесмама, одушевљени су и градоначелници Креста, Нида и Понте Сан Никола, који су обећали да ће доћи у Зајечар 7.септембра на прославу Дана града.

Током Конференције о европском суживоту Протокол о братимљењу потписали су челни људи Медвода и Креста у Француској. Свечаности је присуствовао амбасадор Француске у Словенији Пјер Франсоа Моријер и посланик у Европском парламенту Игор Шолтес.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.