Вести

Буди као Тесла - зајечарски ђаци у финалу конкурса

Буди као Тесла - зајечарски ђаци у финалу конкурса

Филм ђака зајечарске Основне школе ,,Ђура Јакшић'' ушао је у ужи избор на конкурсу ,,Буди као Тесла''.

Наградни конкурс расписао је Музеј Николе Тесле, уз подршку компаније Самсунг и Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања Републике Србије.

Такмичар може бити само школа, а не појединац, а ученици могу представити рад у форми коју одаберу и за коју мисле да најбоље може да изрази поруку инспирисану радом и достигнућима великог научника. Зајечарски основци определили су се за филм.

У питању је фиктивна трилогија о последњем (недовршеном) изуму Николе Тесле у изведби ученика и наставника школе. Филм има за тему ограниченост Теслиног живота и претпоставку шта би се десило са светом да је Тесла живео годину дана дуже.“

Победници конкурса добиће Самсунг дигиталну учионицу.

Може се гласати једном дневно са исте ИП адресе уласком на линк:

http://www.budikaotesla.rs/2016/06/27/poslednji-izum-os-dura-jaksic-zajecar/

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.